e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Gener de 2009

L'atur d'un Govern aturat

És preocupant comprovar a diari la inacció del Govern Zapatero davant la crisi econòmica que assola el país. El president del Govern de l’Estat, incapaç de prendre cap decisió que tingui el més mínim cost polític, segueix actuant amb l’esperit del “ja escamparà” que l’ha caracteritzat des que arribà al poder fa quasi cinc anys. Lluny de prendre decisions que serveixin per donar més liquiditat a les pimes i a les economies familiars i no només a les entitats financeres, Zapatero continua sense voler afrontar les seves obligacions i deixa tot el pes decisori en mans del ministre d’Economia Pedro Solbes. I el vicepresident econòmic ja fa temps va donar per perduda la batalla i està entestat a actuar entorn uns pressupostos desfasats davant les previsions del propi Govern i de la Unió Europea. La manca de liquiditat està ofegant a moltes empreses i porta moltes famílies a situacions de precarietat, sense que cap de les mesures proposades pel govern els hagi servit per millorar o al menys pal·liar la situació. El govern de l’Estat no fa res, però tampoc ho fa el tripartit.

Davant unes xifres d’atur pèssimes, no pot ser que les recomanacions del govern per fer front a la crisi siguin les d’anar a esquiar a estacions d’esquí espanyoles enlloc de fer-ho a Suïssa (Sebastián dixit). Tot plegat sembla una presa de pel, davant la situació angoixant que estan vivint empreses i famílies.

Que Zapatero és incapaç de prendre decisions més allà del populisme que l’ha caracteritzat, ja se sabia. Que la resta dels seus ministres s’hagin contagiat de la seva inacció resulta més preocupant. I també ho és que l’únic polític del seu gabinet que tenia un ben guanyat prestigi de solvència i rigor en matèria econòmica (Pedro Solbes) és vegi completament desbordat pels esdeveniments. Per això, demanem al Governs de l’Estat i al català i al seu presidents que deixin de mirar enquestes i sondejos i es posin a treballar amb tot el seu equip per donar respostes vàlides a la societat, com les que des de CiU els hi hem proposat repetidament. Les empreses i les famílies ho necessiten.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1453
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR