e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Novembre de 2010

Si alguna coincidència hi ha en el desembarcament dels pesos pesants del PSOE i del PP per donar suport als seus cosinets catalans (PSC i PPC) ha estat l’atac constant a CiU en totes i cadascuna de les intervencions que Mariano Rajoy,  Alfredo Pérez Rubalcaba i José Luis Rodríguez Zapatero han tingut en el nostre territori aquest cap de setmana.

No és cap novetat que PP y PSOE es posin d’acord a l’hora d’atacar CiU. Tampoc ho és que ho facin quan han tingut que votar en contra d’accions favorables a Catalunya. És, lamentablement, una pràctica comuna dels dos partits majoritaris de l’Estat. No és parlar per parlar. A tots dos interessa una CiU el més feble possible per així donar menys a Catalunya. Saben que tant ara com històricament, CiU ha estat la formació que ha defensat amb més fermesa els interessos de Catalunya i dels catalans perquè no té baronies ni barons a altres regions espanyoles a qui retre vassallatge.  

Per això els hi demanem que no facin veure que es barallen en aquestes eleccions, perquè són ben poc creïbles quan de Catalunya es tracta. Quan volen -i és sovint-, bé que és posen d’acord per anar no només contra CiU, sinó també contra Catalunya. Val a dir que el paper del PSC en aquestes situacions és la de la trista figura. ¿O no ho és votar amb el PP contra la gestió dels aeroports o quan limiten l’autonomia dels ports i volen fer veure que es defensen els interessos dels catalans?

Que no ens vulguin enganyar. Voler tenir un govern dèbil a la Generalitat és el veritable motiu del desembarcament dels cosins grans de populars i de socialistes catalans durant la campanya. Un desembarcament tant més paradoxal quan més insignificant, per no dir clarament  perjudicial, ha estat l’actuació d’ambos partits envers Catalunya. Potser ells obliden o passen de puntetes per damunt de la promesa de Zapatero de donar suport a l’Estatut que sortís del Parlament o el recurs d’inconstitucionalitat que va promoure el PP contra un Estatut referendat pel poble de Catalunya. Potser ells ho obliden, però els catalans no.

La veritat es que no podem esperar sinó desqualificacions i insults durant la campanya per part d’uns i d’altres contra l’Artur Mas i contra CiU. El que volen és poder seguir aprofitant-se del nostre país sense haver d’assumir un govern fort a la Generalitat, capaç de defensar els interessos de Catalunya.

Per això demanem la participació de tothom en las eleccions del 28 de novembre per construir un govern fort a la Generalitat que defensi Catalunya. El tripartit ho ha oblidat i s’ha ocupat més en els seus anys de govern de les seves guerres internes i de la defensa dels interessos dels seus  partits que de la defensa del país i dels interessos dels seus ciutadans.     

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1374
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR