e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Octubre de 2013

Davant la voluntat manifesta de la majoria de les forces polítiques catalanes de fer una consulta perquè els catalans i catalanes decidim el nostre futur és sorprenent l’al·lèrgia que ara per ara demostra el govern de l'Estat i també el PSOE a dialogar i a concertar una consulta amb l’empara legal d'un dels diversos marcs que ofereix la legalitat vigent.  Fa la impressió que no han entès res del que passa a Catalunya

Aquesta al·lèrgia queda encara més de manifest amb els projectes de llei que el govern del PP envia al Congrés. La setmana passada trobem tres exemples prou significatius: el PP i UPyD van votar en contra que els jutges a Catalunya hagin de conèixer el català,  el PP va imposar en comissió la llei Wert  i finalment  va rebutjar nou esmenes a la totalitat a la llei de la unitat de mercat com una mostra clara de recentralització.

Amb aquestes posicions difícilment es podrà evitar el xoc de trens. Tampoc sembla entendre gran cosa el PSOE, que continua ignorant que el poble de Catalunya demana poder decidir el seu futur i garantir la continuïtat de Catalunya com a nació amb una identitat, una llengua, un model educatiu i una cultura. A més, el nostre país reclama tenir un finançament just i té la necessitat objectiva, inqüestionable, de disposar de presència internacional i europea.

Dic que sembla que els socialistes no entenen res perquè confonen les propostes d’Unió, (la que s’ha anomenat la tercera via) amb la seva via federal. I no s’assemblen gens perquè la via federal del PSC té un objectiu últim que és garantir la unitat d'Espanya, i el que proposem des d’Unió és la defensa de les especificitats de Catalunya i l’ampliació de les seves competències que donin resposta a les necessitats del país per desenvolupar-se plenament com a nació.

Nosaltres no excloem ningú i seguim estant oberts a dialogar amb tothom. Ara, que ningú no s’enganyi, tenim una condició innegociable: el reconeixement inqüestionable de la realitat nacional de Catalunya. Per aquest motiu, exigim la consulta i volem fer-la el 2014. Aquest és el nostre objectiu i el nostre compromís.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
918
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR