e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març de 2012

La crisi econòmica ha desballestat de dalt a baix l’economia del nostre país, però és indubtable que les seves conseqüències més dramàtiques les trobem en les xifres de l’atur. És cert que en els darrers mesos s’han entomat mesures per endreçar les deficiències estructurals que patíem en tots els àmbits de l’economia. La reforma financera o la laboral en són dos exemples. Però també és cert que, com ha reconegut el govern del PP, els efectes de la reforma laboral trigaran un temps a fer-se notar.

Des de CiU sabem que és urgent que es redueixi l’atur. Per això defensem un pla de xoc per començar a revertir la situació i per donar esperança als centeners  de milers de persones que ara per ara no tenen feina. Per aquest motiu i per fer reaccionar al govern del PP, interpel·lem avui la ministra de Treball perquè aclareixi si considera urgent l’aprovació d’un pla de xoc per a la creació d’ocupació a curt termini. CiU considera imprescindible aprovar un reguitzell de mesures que serveixin per acabar amb la destrucció d’ocupació i per crear nous llocs de treball aquest mateix any. És fonamental donar esperança a la societat i generar expectatives certes de creació de llocs de treball.

L’actual xifra d’atur que hi ha tant a Catalunya com a Espanya és insostenible. Més de cinc milions d’aturats són unes dades tan dramàtiques i escandaloses que fins i tot podrien arribar a posar en perill la cohesió social. No podem oblidar tampoc que un dels col·lectius més afectats és el dels joves, que són precisament els que haurien de conformar el principal potencial de creixement i de renovació de la nostra economia i del nostre mercat laboral.

A CiU tenim molt clares les prioritats. De la mateixa manera que endrecem les finances de Catalunya amb mots sacrificis i esforços, sabem que és imprescindible un pla de xoc de creació d’ocupació, i aquesta iniciativa correspon al govern de l’Estat. No hi ha temps a perdre i per això demanem que, a més de les reformes estructurals entomades, s’actuï més a curt termini per revertir el pessimisme que suposa el fet de veure que només es destrueix ocupació. A les mans del govern de Rajoy està començar a canviar el signe, i això és el que els hi demanem.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1285
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR