e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Maig de 2013

La UE estira les orelles al PP

La visita de la troica comunitària a Espanya deixarà com a record l’estirada d’orelles que ha fet al govern del PP. Compartim la seva pregunta: com és possible que dels quaranta mil milions d’euros que l’Estat ha rebut d’Europa no s’hagi destinat una part important a les pimes, a donar liquiditat al sector productiu del país en lloc d’utilitzar-los exclusivament per recuperar bancs? És una pregunta que nosaltres hem reiterat força vegades al govern del PP sense que ni Rajoy ni els seus ministres hagin volgut escoltar.

No cal ser una gran expert en economia per entendre que un dels greus problemes actuals és la manca de liquiditat de les empreses i el tancament a pany i forrellat de la circulació de crèdit. Tampoc no cal ser una eminència per entendre que una part dels diners que han vingut d’Europa serviria per fer fluir aquest crèdit des dels bancs rescatats.

En tot cas, urgeix donar un percentatge important d’aquests diners a la liquidat, a la recuperació de l’economia, a finançar projectes il·lusionadors dels emprenedors i d’empreses que facin possible la recuperació econòmica del nostre país.
Val a dir també que la visita de la troica comunitària ha servit perquè el govern del PP fes a corre cuita una llei per l’emprenedoria. És un avantprojecte molt menys ambiciós que la proposta que vam presentar des de CiU.  Per a nosaltres, el text del govern no compleix bona part dels objectius que hauria de tenir una llei d’emprenedoria. Evidenciem en la norma del PP importants mancances en la defensa dels autònoms, dels emprenedors, de les petites i mitjanes empreses i de les microempreses, en definitiva, del teixit productiu que cal preservar.

Tot plegat, la falta de finançament i aquesta llei deficient demostren que no hi ha propostes de solució damunt de la taula per part del govern espanyol per sortir de la crisi. Des de CiU tornem a insistir que calen mesures concretes de suport a l’economia, a l’emprenedor, a la petita i mitjana empresa, i als autònoms. Aquests sectors són el teixit productiu fonamental del nostre país perquè tenen capacitat per crear llocs de treball i facilitar la recuperació econòmica. No ho aconseguirem amb pedaços, com fa el govern del PP.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
814
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR