e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Desembre de 2013

El PP segueix entossudit a portar endavant la seva reforma de pensions malgrat ser injusta i condemnar els pensionistes a perdre poder adquisitiu. Amb aquesta certesa, és evident que des de Convergència i Unió hi estem en contra i ho rebutgem de ple.

No és així com s’havia de fer. Des de la solitud d’un sol partit, el PP, no s’ha de reformar un sistema que fins ara havia estat basat en el consens i la negociació. El PP ha decidit actuar amb nocturnitat i traïdoria en la tramitació d’aquesta reforma i ha oblidat la dimensió social i el caràcter redistributiu del sistema.

Des de CiU reclamem al PP retornar a la dinàmica dels acords del Pacte de Toledo. Aquest acord va ser possible, entre altres motius, pel compromís de CiU amb la política orientada a la suficiència i amb l'equitat del sistema públic de pensions.

No és això el que persegueix el PP. La reforma que impulsa el govern de Mariano Rajoy avança l'entrada en vigor del factor de sostenibilitat sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social al 2019 en lloc del 2027 i modifica el règim de revaloració de les pensions. Amb aquests element, a més del risc evident d'empobrir els pensionistes, no es distingeix entre les pensions més altes i les més baixes i totes estan afectades de la mateixa manera. És injust i insolidari.

Finalment tampoc ha actuat amb lleialtat el govern del PP, perquè s’ha saltat alguns dels tràmits habituals de la tramitació parlamentària. És una enganyifa inadmissible a les Corts Generals i una presa de pel als ciutadans. Des de la supèrbia no es governa si realment es vol ser el govern de tots els ciutadans.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
751
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR