e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Octubre de 2011

Sé que és difícil abstreure’s de l’electoralisme que ara vivim. Malgrat això hi ha qüestions que haurien de quedar al marge de la batalla política perquè són de tots els ciutadans, i sobre les quals no es pot fer ni broma ni demagògia i molt menys un us partidista des de la falsedat i l’alarmisme. Un d’aquests temes és la sanitat. És responsabilitat de tots (polítics, professionals i usuaris) ajudar al bon funcionament del nostre sistema sanitari per garantir la seva continuïtat especialment en aquests temps de crisi.

 

De la mateixa manera que no ho fem amb les coses de menjar, amb la salut no s’hi juga. Per això resulta tant inquietant com penós veure que hi ha qui en vol treure redits electorals des de la demagògia i la mentida. Per evitar aquest tripijoc, CiU proposa un gran pacte d’estat per la sanitat. Amb un acord d’aquesta mena aconseguirem treure la salut de la guerra partidista i evitarem fer créixer la inquietud i la preocupació social. La societat queda desconcertada quan els missatges que rep són contradictoris i alarmistes i generen un gran neguit en els àmbits socials més indefensos i més necessitats de la sanitat pública.

 

Aquest gran pacte hauria de garantir la sostenibilitat del sistema en el futur, avui incerta. Per això cal que totes les forces polítiques prenguem decisions que l’assegurin i que, des d’aquest pacte que proposem des de CiU, s’escolti tots els sectors implicats, sense oblidar que una prioritat ineludible és la d’injectar diners al sistema sanitari. Això, ho hem de decidir entre tots. Tampoc podem obviar que per garantir la qualitat del sistema necessitem professionals de la sanitat ben pagats. Avui no ho estan.

 

No es tracte de ser pessimistes ni derrotistes. Tenim un gran sistema de sanitat publica i tenim el deure de preservar-lo per a nosaltres i per a les futures generacions. Per això caldrà prendre tot un seguit de decisions que costaran alguns sacrificis, algunes molèsties i algunes limitacions, però això no ens pot fer perdre de vista la major: garantir la sanitat de qualitat per a tothom.

 

És responsabilitat de totes les forces politiques assegurar i posar fonaments sòlids pel manteniment d’una de les gran conquestes socials de la nostra societat. Des de CiU estem convençuts que això passa per un gran pacte d’estat per la sanitat. Aquesta és la nostra proposta i el nostre compromís, perquè amb la salut no s’hi juga.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
954
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR