e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Maig de 2013

La mala llei de Wert

El govern del PP continua entestat en la seva particular lluita contra Catalunya, contra el català i contra els catalans. Ho posa de manifest l’aprovació en el consell de ministres de divendres de la Llei Wert que, malgrat el seu nom de llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), l’única voluntat visible que té és la d’atacar el model de cohesió social de Catalunya aconseguit a través del sistema educatiu català.

La LOMCE confirma l’atac al model d’immersió lingüística de Catalunya i garanteix un model de recentralització anacrònic fonamentat en una qüestió ideològica, molt lluny de cercar l’aposta per la qualitat de l’ensenyament i la lluita contra el fracàs escolar. Atacar la pluralitat i imposar una visió única de la societat constitueixen el resum de la llei del ministre d’Educació.  

És una llàstima -no una excepció- que l’executiu del PP torni a perdre una oportunitat de governar amb tothom i per a tothom en els temes d’Estat que han d’anar més enllà del color del govern de torn. I l’educació és l’indiscutible pal de paller que fonamenta el futur de la societat.

Una vegada més el PP no ha escoltat ningú, ni tan sols el Consell d’Estat,  i ha actuat des de la imposició en lloc de cercar complicitats i suports amplis que facin de l’educació un assumpte d’Estat i no de partits. Al ministre Wert l’ha tornat a perdre la seva falta de diàleg i el seu tarannà d’imposar restant en lloc d’avançar amb la suma de voluntats polítiques i socials.

Encara són a temps de rectificar. Des de CiU presentarem una moció davant el ple del Congrés perquè es retiri aquesta reforma educativa i es torni a començar amb la voluntat de sumar totes les sensibilitats per donar estabilitat i qualitat al sistema educatiu. Voler basar l’educació en la ideologia és un greu error. El PP hi torna a caure i ignora que la realitat de la societat va molt més enllà de la seva reduïda visió uniforme i excloent que pretén imposar amb la mala llei de Wert.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
894
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR