e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Setembre de 2008

Ahir va començar un nou curs escolar a Catalunya. M’agrada i em dol la tornada a escola. M’agrada retrobar la quotidianitat a ciutats i pobles. Em dol la cara de preocupació, quant no d’enuig o por, dels infants. M’agrada la il·lusió dels nens per retrobar amics i companys.

Ahir, va ser també hora de balanços. Triomfalistes, com sempre, per part del Govern. Menys generosos, per part de la realitat. Més barracons que mai y menys de la meitat de places d’educació infantil que el Govern tripartit es va comprometre a tenir llestes per aquest any no son dades per tirar coets precisament. Així i tot, el Govern llença les campanes al vol i amb el seu tarannà de negació sistemàtica de l’autocrítica i la mala gestió treu pit davant micròfons i càmeres de televisió. Tant se val, la realitat es la que és, per molt que es vulgui ignorar-la.

Però davant d’aquest curs que comença hi ha una cosa que em preocupa més que les dades puntuals. És  el projecte de la futura Llei d’Educació presentat pel Govern i allunyat del consens adquirit entre les forces polítiques catalanes en el Pacte Nacional per a l’Educació. En el text del Govern s’hi pot veure la mà d’Iniciativa, dels seus plantejaments sectaris. No és de rebut. Donarem suport al conseller Maragall en qualsevol proposta que s’adeqüi al Pacte Nacional consensuat, però no podem fer-ho amb l’actual redactat del projecte de llei. Creiem en el dret dels pares a escollir centre i en el dret dels centres a tenir el seu ideari. Reclamem la qualitat en l’educació tant a l’escola pública com a la concertada. Estem convençuts de la necessitat i complementarietat dels dos tipus de centres.

Com a pare, reclamo també als pares que simpliquin en l’educació dels fills. Que no creguin que l’escola és el principi i la fi de la mateixa. Crec fermament que la família educa i l’escola ensenya, i que família i escola han de treballar conjuntament, estretament. Crec també en uns valors que hem deixat perdre i que sovint trobem a faltar. Crec en la disciplina, en el valor de l’esforç, en el respecte als altres, en la defensa de les llibertats, en la solidesa de la família. Crec en els valors que hem varen donar, que ens van donar els nostres pares. Em preocupa una societat únicament materialista i buida que creix però que encara estem a temps de reconduir.

Vull per als meus fills, per als nostres fills, una societat millor, més preparada, més culte, més competent i competitiva, més respectuosa amb tothom. Una societat que aprengui a aprendre i que ensenyi ensenyar.  

Vull, en definitiva, instruments que permetin fer realitat els nostres desitjos de millorar la qualitat de l’ensenyament. La Llei d’Educació de Catalunya ha de ser un d’ells i el projecte presentat pel Govern tripartit no dona la talla.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1327
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR