e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juny de 2009

La llei de caixes i la Generalitat

Aquests darrers dies hem sentit parlar de les possibles fusions de caixes d’estalvis, sobre tot després de la intervenció de la Caja de Castilla La Mancha de ja fa algunes setmanes. Divendres passat, el consell de ministres va aprovar un reial decret llei sobre reestructuració bancària i reforçament dels recursos propis de les entitats de crèdit. Crec que aquest reial decret donarà molt a parlar en les properes setmanes. I també considero que el govern de l’Estat -el govern amic que diuen els del govern d’aquí- tampoc s’ha portat bé en aquesta ocasió. Vaja!, que tenim un govern amic que només ens fa la guitza!

Soc dels que penso que, fins que els problemes del sistema financer no estiguin resolts, no podrem començar a abordar els de la crisi econòmica. Amb això no vull dir que no es puguin fer coses per minimitzar els seus efectes perversos, i tampoc que haguem de renunciar, com pretén el govern de l’Estat, a fer reformes estructurals imprescindibles per afrontar-la, com, per exemple, la del mercat de treball.

A més, el reial decret amenaça envair les competències de la Generalitat, tot just ara quan es mantenen converses per a a fusió de les caixes que depenen de les diputacions de Barcelona, Tarragona i Girona, i també les negociacions entre les Caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu.

Lluny segurament de generar més confiança en els clients i impositors, el que fa el reial decret es posar damunt la taula el poder de l’Estat, aquell que no s’ha guanyat amb la confiança, sinó que per mor de la llei s’“imposa” a Catalunya. Un altre cop ens veiem afectats per una imposició de l’Estat. Si certament envaeix competències de la Generalitat, l’executiu català hauria de presentar un conflicte de competències, o al menys s’ho hauria de plantejar.

No he sentit cap declaració del govern en aquest sentit. En canvi sí que he escoltat les “magnifiques” declaracions del portaveu d’ERC, Joan Ridao, que ja amenaça amb tot! Amb tot el respecte, ho fa sense cap credibilitat: molt cridar a fora, però en el govern son com a bens -i no vull ofendre ningú-, molt obedients dels socialistes, dels d’aquí, i dels de Madrid.

Veurem com acaba el tema, i què fan els del tripartit.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió i portaveu adjunt de CiU al Parlament de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1343
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR