e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 d'Abril de 2014

Aquests dies Barcelona acull Alimentària, una de les fires més importants i de mes transcendència per a l’economia del país. Esdevé un dels aparadors mundials del sector de l’alimentació i de les begudes més important en l’àmbit internacional. Té com a objectius potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el tancament d’operacions comercials. Sense cap mena d’exageració, podem afirmar que la repercussió d’Alimentària va més enllà del fet puntual d’una setmana dedicada a la indústria agroalimentària ja que la realitat és que Barcelona esdevé la capital europea de l’alimentació.

Així ho indica el fet que aquesta fira compti amb la participació de 3.800 empreses, prevegi tenir 140.000 visitants – un 30% internacionals- i disposi d’una superfície de 95.000 metres quadrats.

Cal tenir en compte que el sector agroalimentari de Catalunya té una importància estratègica des d’una perspectiva econòmica, territorial i ambiental, i, a més, és capaç de produir aliments d’una alta qualitat, saludables i segurs. No debades el sector agroalimentari és un dels principals motors econòmics catalans: aporta una part substancial del producte interior brut, genera llocs de treball, tant directes com en el conjunt d’empreses auxiliars, i està arrelat al territori. És, doncs, un element vertebrador econòmic de primer ordre i un factor clau en la protecció mediambiental.

Pel que fa a la indústria agroalimentària, cal dir que s’ha convertit en el primer sector industrial català. En formen part 4.344 establiments, dóna feina a 76.834 treballadors i les seves vendes netes arriben als 18.527 milions d’euros. Això significa que Catalunya té el 12,7% de les empreses dins de la indústria alimentària espanyola, té el 20,87% dels treballadors del sector i les seves vendes suposen el 21,73% de les que fa el sector a tot Espanya.

Aquestes xifres situen Catalunya com la primera comunitat autònoma pel que fa a vendes i en nombre de treballadors. Això posa de manifest que també en el sector agroalimentari, i malgrat la crisi, l’economia catalana gaudeix de bona salut. Fires com Alimentària han de servir per millorar encara més la situació del sector en l’àmbit estatal i en l’internacional.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1035
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR