e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 d'Abril de 2013

Malgrat els esforços que sembla que es fan des de diverses institucions de l’Estat contra Catalunya, hi ha una cosa que no ens podran prendre mai: la nostra identitat, que té en la llengua el seu pal de paller. Per preservar-la lluitarem amb totes les nostres forces.

Amb les reiterades sentències contra la nostra llengua i contra el nostre model educatiu, queda clara la voluntat de l’Estat respecte a la nostra identitat: reduir-la a la marginalitat, arraconar-la. En aquest punt, a Unió ens trobaran sempre en contra i disposats a defensar-la amb tota fermesa.

Malgrat el que puguin dir, subratllem que la identitat de Catalunya no passa pels diners. No obstant el maltractament financer que patim al nostre país, sabem que ens en sortirem amb més o menys dificultats. Sempre ho hem fet. Però no cedirem ni un mil·límetre en la defensa de la nostra identitat. No potser que s’invalidi un model general per interessos particulars, i això és el que pretén la darrera sentència contra el nostre model educatiu.

És clara la intencionalitat: saben que si aconsegueixen anul·lar la nostra llengua estaran anul·lant també el nervi fonamental de la nostra identitat. Per aquí no passarem. Que ho tinguin clar, mai no renunciarem a les nostres arrels ni a la nostra identitat; mai afluixarem en la defensa de la llengua.

Tampoc renunciarem mai a posar la política al servei de les persones. Des de CiU hem aconseguit que amb el procés d’arbitratge s’inclogui la possibilitat que els afectats de les preferents de Caixa Laietana puguin recuperar el 100% dels seus diners. És important, encara que sembli poca cosa. Vol dir que més de 15.000 persones afectades, sobretot a la comarca del Maresme, puguin recuperar  el 100% dels seus diners. I això és una bona notícia.

I parlant de renúncies que mai no farem, que quedi clar també que seguirem exigint, dia sí, dia també, un finançament just i equitatiu. Catalunya no estaria en la situació de crisi i ofec financer actuals si el desequilibri entre el que paguen els catalans i el que se’ns retorna no fos tan abusiu. Per això, ara demanem com a mínim que l’Estat apliqui la mateixa flexibilització en l’acompliment del dèficit que Europa pot donar a Espanya. No farem un pressupost amb el 0’7% de dèficit perquè suposaria un harakiri a l’estat del benestar.

Catalunya necessita aquesta flexibilització perquè els diners són nostres i perquè hem actuat amb seriositat, rigor i responsabilitat. No renunciarem mai a aquest model que els catalans ens hem donat.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
875
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR