e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 d'Abril de 2011

La gota que fa vessar el got

Té tota la raó la vicepresidenta, Joana Ortega, quan diu que el govern central incompleix flagrantment i constantment els seus compromisos amb Catalunya. Encara en té quan qualifica el comportament de l’executiu de Rodríguez Zapatero d’insolidari i afirma que només sap atiar la irritació de Catalunya i de tots els catalans.

S’han de deixar de juguesques electorals i acomplir amb Catalunya i pagar sense més dilacions el fons de competitivitat. Ja n’hi ha prou de fer pagar als catalans totes les factures i de negar-nos tots els ingressos. La situació límit que ha deixat la pèssima gestió del governs socialistes davant la crisi les finances de la Generalitat exigeix que el govern de l’Estat compleixi els compromisos adquirits. No acceptarem ajornar el pagament del que se’ns deu al 2013 tal com ha manifestat el president Zapatero, i no ens conformarem amb una quantitat inferior a la que pertoca tal com ha insinuat la vicepresidenta Salgado.

L’únic aspecte positiu d’aquesta nova agressió a Catalunya és que han aconseguit unir a totes les forces polítiques catalanes. En aquesta exigència trobem dirigents del PSC i del PP català que per aquesta causa fan costat al govern de la Generalitat per reclamar a Zapatero que compleixi i pagui.

Mentre el govern de la Generalitat presidit per Artur Mas fa mans i mànigues per posar ordre i per endreçar les finances públiques reduint el dèficit, des de Madrid només es posen pals, i més pals, a les rodes. Ja n’hi ha prou de tanta insolidaritat cap a qui ha estat la nació més solidària amb la resta de l’Estat, com ho corroboren les balances fiscals. Ara toca exigir -no només demanar- que es pagui el que es deu a Catalunya i que es faci aquest any. Ja prou s’està estrenyent el cinturó de l’administració catalana com per a més haver de fer front a la irresponsabilitat de qui no vol pagar el que es va signar. L’Estat esdevé d’aquesta manera en el principal morós de la Generalitat. La seva darrera actitud és com la gota que fa vessar el vas.

Tots els partits polítics catalans tenim ara l’oportunitat de fer un front comú per pressionar al Senat i al Congrés el pagament dels fons de competitivitat. No és aquesta una reclamació electoralista, sinó una exigència del poble de Catalunya, fart del menyspreu amb el qual es tracta el nostre país per part de l’Estat, que rep molt més de casa nostra del que ens retorna.

Aquest incompliment no té res a veure amb la proposta del pacte fiscal, d’un nou model de finançament. Ara urgeix que paguin el que toca sense més dilacions ni excuses. Aquests 1.450 milions no arreglaran tots els mals del país, però si seran, si no els rebem, els que acabin de trencar la confiança, la convivència i el respecte. No pot haver confiança, convivència, ni respecte quan s’incompleixen la paraula donada, els acords i els compromisos. Cal recordar que Catalunya ha respectat sempre els seus compromisos. Ara toca al govern espanyol demostrar quin valor té la seva paraula.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1367
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR