e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol de 2012

La deslleialtat del govern del PP

El tracte que el govern del PP va donar a Catalunya i als catalans en la darrera reunió del consell de política fiscal i financera ha estat deslleial i irresponsable. A més, el govern de l’Estat no vol flexibilitzar l’objectiu de dèficit autonòmic, tal com Brussel·les ha fet amb el dèficit espanyol. La seva actitud abusa de la majoria absoluta i margina el diàleg amb les comunitats autònomes i amb l’oposició.

Amb aquest estil del govern del PP, amb el menyspreu cap a les comunitats autònomes (que també són Estat); amb aquesta actitud de no autoexigir-se els mateixos esforços i sacrificis que demanen a la resta; amb la prepotència que actua, és normal que s’hagi disparat la indignació.

En aquestes circumstàncies, CiU considera que hem arribat a un punt d’inflexió en la col·laboració amb Rajoy i votarà demà passat al Congrés dels Diputats contra els ajustos que va aprovar divendres el consell de ministres. L’actitud del ministre d'Hisenda barra el pas a la col·laboració amb el govern de l'Estat. Senzillament, les coses no poden continuar com fins ara.

Votarem contra els ajustos anunciats pel president Rajoy perquè alguns punts suposen un autèntic desgavell fiscal; d’altres manifesten la mala gestió del seu govern, que va dir una i una altra vegada que no tocaria els sous dels funcionaris ni l'IVA; i finalment perquè les seves mesures incrementen el malestar de la societat, no reactiven l'economia ni el consum, i no afavoreixen les pimes i els autònoms, els autèntics generadors d’ocupació.

A més, mesures com la de reduir el nombre de regidors municipals són populistes, representen un atemptat contra l’autogovern i l’autonomia local i no aborden la imprescindible reducció de l’administració central. El govern del PP es limita a dir “aquí mano jo” i “els que heu de retallar sou vosaltres”. Sincerament, governar (governar bé) és una altra cosa, molt allunyada de fer un mal ús de la majoria absoluta. Amb aquesta actitud deslleial del govern espanyol es fa inviable la col·laboració, ja que no aposta pel diàleg i pel consens.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1871
1
Comentaris afegits 
eyrikur (Olot) 17-07-2012 - 21:04
I a vost no li fa vergonya emetre tantes divagacions, que es pensa que el pblic es idiota? Anem al gr, pensa fer quelcom o seguira intentant entabanar al personal?
TORNAR