e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Mar de 2014

La crisi de les classes mitjanes

Hi ha molts efectes perversos de la crisi econòmica: l’atur, l’empobriment generalitzat de la majoria de la societat, les dificultats a vegades insuperables per arribar a final de mes a moltes llars. Les conseqüències d’aquesta gravíssima situació econòmica les veiem dia a dia en el nostre entorn amb persones que es veuen abocades a una situació inimaginable fa pocs anys.

La conseqüència de tot plegat és que en la nostra societat s’han afeblit notablement les classes mitjanes que es desdibuixen amb risc de desaparició. Això és letal per a una societat com la catalana que ha té precisament en les classes mitjanes la seva fortalesa econòmica com a pal de paller de la cohesió social i de l’estat del benestar. De manera inexorable han anat perdent el seu estatus. Ho veiem en el funcionariat, en els arquitectes, en els enginyers, en els metges, en molts i molts sectors. Ben poques professions i ben pocs casos se salven d’aquest empobriment.

Per aquest motiu calen polítiques que reforcin aquest amplíssim sector de la societat i que permetin la seva recuperació. Per això, des de CiU continuem apostant i defensant que calen mesures que afavoreixin l’economia productiva ja que, en definitiva, és la que permetrà tornar a generar riquesa i ocupació.

Cal, doncs, no equivocar el tret i fer una aposta decidida per impulsar una política industrial que dugui a terme la reindustrialització, que aposti alhora per la ciència i l’R D i i que garanteixi la competitivitat. Això no ho aconseguirem amb la rebaixa dels sous, sinó amb la capacitat de donar valor afegit als productes que produïm.

També és urgent revisar la política fiscal. Mai cap govern havia apujat tant els impostos com l’actual executiu del PP. A més, a Catalunya tenim uns quants impostos més elevats que en altres indrets i gran part d’aquesta situació ve donada per la pèssima gestió del tripartit, que va deixar els calaixos buits de diners i plens de factures que s’havien de pagar.

Ara és el moment de revertir la situació. Per això vam presentar una resolució en el debat de política general en què es contempla la rebaixa de l'IRPF per afavorir rendes mitjanes i baixes; beneficis fiscals a les famílies amb fills; corregir la penalització actual de les rendes de treball; simplificar la configuració i estructura de l'actual sistema tributari i la reforma de l'impost de societats amb l’establiment d’un de particular per a pimes i la garantia d’incentius fiscals en despesa d’R D i i foment de la capitalització empresarial.

Només amb un impuls decidit a l’economia productiva podrem superar els efectes devastadors de la crisi. Cal fer-ho, i a més amb eficàcia i rapidesa perquè la societat ho reclama i és el que necessita per recuperar el seu estatus i la seva confiança.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1665
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR