e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Abril de 2014

Aquesta tarda el ple del Congrés debatrà la petició del Parlament de Catalunya de transferència de les competències per convocar referèndums a través de l'article 150.2 de la Constitució. No som optimistes ja que tant PP com PSOE han dit que hi votaran en contra, però també volem deixar ben clar que anem a Madrid amb l'ànim de representar la sobirania que el poble de Catalunya ha dipositat en el Parlament. La voluntat d’Unió, de CiU, del govern de la Generalitat i dels partits que vam donar suport a aquesta petició és fer les coses bé a través del diàleg i de la legalitat.

Estem convençuts que, de la mateixa manera que ningú dubta que en altres països hi ha la possibilitat de fer consultes, aquí podem fer el mateix. També ho estem que no hem fet res que pugui haver molestat ningú des del punt de vista de la legitimitat, perquè creiem que la legalitat, la Constitució i l'Estatut ens emparen. Aquest és el missatge que volem fer arribar al Congrés: hi ha arguments suficients, no només jurídics, perquè es pugui fer la consulta.

També som conscients que és difícil que hi hagi una oferta del govern espanyol, com una millora en el finançament, a causa dels antecedents que hi ha fins ara de falta de voluntat d'entesa. Però sí que continuem insistint en la necessitat que l'Estat obri una via de diàleg. Ara bé, cal subratllar que aquest diàleg no significa renunciar a res. Si el plantejament és sobre si estem disposats a acceptar un nou finançament a canvi de no fer la consulta, la resposta ha de ser un no rotund encara que aquesta negativa no impedeix que seguim volent un millor finançament. No es tracta ara de renunciar a una cosa a canvi d'una altra.

Les dues són perfectament possibles, però el 'no' ha de ser rotund si el que es pretén és canviar una cosa per l'altra. Els ciutadans de Catalunya han deixat clar que la consulta no és bescanviable.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
525
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR