e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Febrer de 2013

El bon funcionament de qualsevol organització necessita com a punt de sortida una relació de confiança entre les persones que lideren una organització i les que reben els seus serveis. És evident que arran dels casos de presumpta corrupció que cada dia ocupen la primera plana dels mitjans de comunicació, la confiança de la societat en la seva classe política s’ha deteriorat profundament. I aquest és un problema que ens afecta a tots i a l’estructura de la democràcia.


Per aquest motiu, des d’Unió Democràtica instem tots els partits polítics a una reunió urgent per arribar a un acord transparent que permeti recuperar la confiança de la societat en els seus representants.
Aquests dies hem vist també com des de cada formació política s’han fet  diverses propostes per millorar aquesta transparència. Per això creiem que el més efectiu serà una reunió entre totes les formacions i que cadascuna posi les seves propostes sobre la taula sense apriorismes i, sobretot, sense caure en la temptació del “i tu més” que tan sovint ha contaminat la política de casa nostra. En aquest sentit, la proposta d’aquest cap de setmana del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ens sorprèn perquè representa que el finançament dels partits polítics ha de provenir només de recursos públics. Cal, doncs, també una reflexió profunda sobre aquesta qüestió que pressuposa que els ciutadans han d’estar disposats a assumir el cost de les finances dels partits polítics -d’altra banda absolutament necessaris en una democràcia.


Cal que reflexionem entre tots sobre totes i cadascuna de les propostes per buscar la manera d’arribar a un acord el més transparent possible i que, sobretot, generi confiança en la ciutadania. I això urgeix fer-ho sense pèrdua de temps. I cal també solucionar d’una vegada el finançament dels partits polítics. A Unió defensem arribar a una proposta que passi pel concurs de la societat perquè es pugui sentir implicada en la solució i alhora satisfeta.


Amb aquesta voluntat de transparència, vull remarcar que Unió ha presentat sempre els seus comptes, com marca la llei, al Tribunal de Cuentas i a la Sindicatura de Comptes. A més, ens comprometem a fer públics els comptes a la web d'Unió Democràtica en els propers dies perquè no tenim res a amagar.
Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Men閍me

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
779
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR