e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Febrer de 2010

La Catalunya encongida del tripartit

Quan no es tenen arguments es busquen culpables. Ha estat el lema del tripartit, que ha basat en aquesta premissa la seva existència. I ara ho tornen a fer quan el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach, escampen pels quatre vents les culpes del fracàs de la falta d’acord sobre la llei electoral cap a Convergència i Unió.

No és així. Convé no enganyar ningú. Des de CiU treballarem fins l’últim moment perquè hi hagi acord en una nova llei electoral. Però ningú ens pot exigir que abandonem el territori, que donem l’esquena a Tarragona, a Lleida i a Girona per afavorir un model de país centralitzat que margina i penalitza les zones més extenses, però no tan poblades.

No és el nostre model. Tampoc ho és el de l’Àrea Metropolitana centralitzada que propugna el tripartit. Nosaltres defensem Catalunya en tota la seva extensió i proposem un reequilibri territorial i inversor que apropi totes les comarques, que redueixi el temps entre les distàncies, que aprofiti el potencial de cada sector, de cada zona, sense que ningú no hagi de renunciar als seus orígens per manca d’oportunitats.

Per treballar en la nova llei electoral, en hi trobaran sempre. La única condició inequívoca que posem és que cap de les demarcacions catalanes perdi representativitat. Creiem en la necessitat d’apropar el progrés als ciutadans allà on siguin, en lloc de dur els ciutadans a les zones més afavorides. No volem empènyer ningú a marxar de casa seva per la manca d’oportunitats, per l’oblit de les administracions a l’hora de modernitzar el territori. Volem fer més fàcil la vida i la competitivitat tant a les zones rurals com a les grans ciutats.

El nostre model de país no passa per despoblar grans zones de Catalunya, per concentrar la població a les àrees metropolitanes. Justament volem l’equilibri per no perdre la riquesa del nostre país, guanyada generació rere generació. Aquest equilibri territorial és la premissa clau i irrenunciable de nostre model. I això no és negociable. I reivindicar-ho no ens fa ser irresponsables -ans al contrari- i tampoc no vol dir que anem a la contra.

És hora que els socis del tripartit desvetllin els seus motius per voler que la gran majoria del territori català estigui menys representat al Parlament. CiU no creu que així es defensi Catalunya en la seva totalitat. Per aquest motiu, no entenem que una llei electoral vagi contra el territori, sinó que defensem la que és postula a favor de tots. Dubto, francament, que el tripartit vulgui el mateix, ja que torna a assenyalar culpables per amagar que no té arguments. Així ens va.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1258
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR