e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juliol de 2013

La icona de la Justícia és la d’una dona amb els ulls tapats amb una balança. Paga la pena recordar que la balança serveix per veure què pesa més, si els indicis de culpabilitat o la presumpció d’innocència. La bena als ulls és el símbol que la justícia no es deixarà influir pels que estiguin en un cantó o en l’altre perquè no els tindrà en compte. Seran invisibles per a ella.

Doncs bé, aquesta icona queda trencada amb el president del Tribunal Constitucional. El senyor Francisco Pérez ha d’impartir justícia, però forma part d’un dels bàndols en els afers en els quals el PP o el seu govern sigui part.

Ha estat afiliat al Partit Popular i això afecta la seva imaprcialitat en els casos que el Constitucional hagi de valorar sobre Catalunya, relacionats amb les aspiracions de la immensa majoria dels catalans. No és un problema d’incompatibilitat, sinó de parcialitat. A més, tenim un precedent: la tesi del propi Tribunal Constitucional quan es va recusar el magistrat Pérez Tremps en la sentència de l’Estatut. Seria realment sorprenent i incomprensible que en aquesta ocasió el Constitucional no actués de la mateixa manera i no apartés Francisco Pérez de los Cobos dels casos que afectin Catalunya o en els quals el seu partit, és a dir el PP, hi hagi pres una posició determinada.

No en tinc cap dubte: aquest president del Constitucional no està en condicions d’opinar d’una manera imparcial sobre la majoria de recursos que pugui plantejar el govern del PP. El fet de constatar que va amagar la seva militància al PP durant la seva compareixença al Congrés no ajuda a creure la bona fe d’aquest magistrat. No és un tema menor com perquè l’obviés.

No ha d’estranyar, doncs, a ningú que des de Catalunya s’estudiï plantejar una recusació del president del Tribunal Constitucional. Els fets semblen aconsellar-ho.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
837
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR