e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Maig de 2011

No és la finalitat d’un govern acontentar l’oposició, sinó dur endavant el seu programa electoral i acomplir els compromisos adquirits amb els electors. Però dit això, és sorprenent la incoherència dels socialistes: a Madrid demanen una reducció severa del dèficit públic generat per ells mateixos a Espanya i a Catalunya quan governaven a la Generalitat, mentre que a Barcelona s’esquincen els vestits davant els pla d’austeritat engegat pel govern de CiU.

No és aquesta l’única incoherència que aquests dies veiem en el socialistes. S’exigeix una reducció del dèficit català, molt més elevat del que el govern del president Zapatero reconeixia quan manava Montilla, i en canvi es nega a pagar el fons de competitivitat imprescindible perquè el govern de la Generalitat quadri el seu pressupost. Un fons de competitivitat que, curiosament, el govern de l’Estat havia pagat puntualment quan qui governava era el tripartit en l’època en la que es va generar el gran forat que ara pateixen les finances catalanes.

És d’esperar que la incoherència socialista s’acabi aquí i que la propera setmana els diputats del PSC al Congrés votin amb el conjunt de les forces catalanes que reclamen que es pagui enguany aquest fons a les comunitats, encara que el president Zapatero, del seu govern “amic” es nega a fer-ho.

És indiscutible el compromís del govern de la Generalitat per assolir la reducció de dèficit que reclamen els organismes europeus, però això no ho podrem fer si es canvien les regles de joc i si el govern central distreu els recursos dels Fons de Competitivitat en benefici propi per presentar uns comptes nets i polits a la Unió Europea.

També el PSC s’hauria de plantejar si és gaire coherent dir una cosa a casa nostra i la contrària a Madrid. Potser hauria de començar a reconèixer el pèssim estat en que han quedat les finances catalanes i deixar de posar pals a les rodes de les iniciatives del govern per rebaixar el deute i el dèficit, que ells han provocat.

Sabem que la situació no és bona i que s’ha acabat allò que tan agradava al tripartit d’estirar més el braç que la màniga. Però serà més fàcil per al país sortir d’aquest pou si tothom hi contribueix i si els sacrificis es reparteixen i no es carreguen només sobre les espatlles dels catalans.

Per això des de Convergència i Unió emplacem al PSC a que dediqui les seves energies a defensar els interessos de Catalunya. La propera setmana, al Congrés del Diputats, sabrem quina és la seva aposta entre Catalunya i la submissió al seu govern “amic”.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1003
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR