e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Desembre de 2012

El govern del PP continua endavant amb la seva ofensiva contra el model educatiu català amb l’avantprojecte de la LOMCE. Suposa un atac inadmissible contra l’escola catalana i contra un model reconegut com a exemplar per la UE per la seva capacitat d’integrar i de cohesionar la societat.


En contra del que assegura el PP, el nostre model ha garantit el coneixement del castellà i del català als estudiants. Tots els estudis i exàmens comparatius certifiquen que no hi ha diferències en el nivell de castellà entre els alumnes catalans i els de la resta de l’Estat.  


Posar en qüestió aquest model és voler malmetre el gran esforç cohesionador de la comunitat educativa, però també de tota la societat que ha impedit la creació de barreres per motius lingüístics, una fita que s’ha aconseguit amb molt treball i que la LOMCE vol posar en perill.


Des d’Unió no permetrem que es malmeti aquest llegat de més de tres dècades, com tampoc permetrem que ningú qüestioni i vulgui acabar amb el model educatiu català avalat pel propi Tribunal Constitucional i que s’ha basat en el respecte, la pluralitat i la defensa de la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació.


Per això, des d’Unió animem a tota la societat que participi en les iniciatives en defensa del nostre model educatiu  i promou que s’aprovi als ajuntaments, els consells comarcals i diputacions la moció impulsada pel col·lectiu Somescola.cat, cercant alhora el màxim nombre possible d’adhesions per mostrar la voluntat dels catalans i catalanes de defensar la nostra escola .


La LOCME no és només una nova llei d’educació, sinó la voluntat del PP d’imposar un model educatiu unitari i uniforme que busca anul·lar la realitat plurinacional que defensa la Constitució. És un atac frontal contra les nostres senyes d’identitat amb manifesta vocació de confrontació en un àmbit, el de la llengua, en el qual a Catalunya sempre hi ha hagut una convivència exemplar.


Per evitar-ho, des d’Unió animem a tots els simpatitzants a donar suport a la moció de Somescola.cat com a mostra de rebuig a l’intent del PP d’acabar amb el nostre model educatiu.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
933
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR