e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre de 2008

Aquest dijous, els 25 diputats del PSC al Congrés dels Diputats decidiran si els seus vots defensen Catalunya o defensen el PSOE. És una d’aquestes ocasions en que no és pot servir alhora dos senyors.

És això el que es decideix en la votació dels pressupostos del 2009: dir sí a unes xifres que una vegada més maltracten a Catalunya i les seves aspiracions o bé oposar-s’hi per tal que és compleixi la promesa de Zapatero, l’Estatut aprovat a les Corts espanyoles i referendat pel poble de Catalunya i, per tant, també el nou finançament.

El nostre país ja no es creu el discurs de la por del PSC quan diu que votar contra els pressupostos és fer joc al Partit Popular i provocar la caiguda del govern Zapatero. La lectura és errònia. Votar contra els pressupostos; dir a Zapatero que compleixi el que ha promès; voler un millor finançament per a Catalunya i exigir un repartiment més just dels diners dels catalans no és anar contra ningú, sinó ser coherents amb les promeses fetes i els compromisos adquirits.

No fa ni un any que el PSC propugnava que, si guanyava Zapatero, guanyava Catalunya. En aquest breu interval de temps el missatge ha quedat en l’oblit Carme Chacón, la cap de llista del PSC a les generals del 9 de març ha desaparegut en la defensa del finançament de la Generalitat.

Només el conseller d’Economia, Antoni Castells, creu encara en la independència del PSC respecte el PSOE i en que la defensa de Catalunya està per damunt de la defensa de Zapatero. Els seus altres companys de partit han dimitit de compromisos, responsabilitats i promeses amb els seus conciutadans. El fet és que una vegada més, guanyi qui guanyi a Espanya, qui perd és Catalunya. Tots els catalans sortim perdent.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1398
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR