e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Maig de 2011

Així com a finals de l’any passat els catalans van fer confiança a CiU perquè governés la Generalitat, en les eleccions de diumenge la societat catalana ha renovat el seu suport majori a la federació perquè governi a la majoria d’ajuntaments i municipis de Catalunya. És un fet històric ja que mai s’havia donat: en unes eleccions municipals CiU és la primera força política de Catalunya i, a més a més, té la possibilitat de governar a les quatre diputacions catalanes,a la majoria dels Consells Comarcals i, sobre tot, ho farà a Barcelona, cap i casal de Catalunya, amb Xavier Trias el primer alcalde no socialista des de la reinstauració democràtica.

Les dades numèriques ens diuen objectivament que és un gran triomf, però per a nosaltres les dades socials ens indiquen que és una gran responsabilitat que ens han donat els ciutadans de Catalunya. L’acceptem amb rigor, seriositat, compromís i molt optimisme perquè creiem en la nostra gent i en la societat. Demanàvem que el canvi iniciat a la Generalitat s’estengués als ajuntaments per tenir més força i cohesió per defensar els interessos de Catalunya i la societat ens ho ha concedit. Ara ens toca a nosaltres no fallar a la confiança dipositada i no ho farem. Hem entès els missatge i, per damunt de la lògica satisfacció pels resultats obtinguts, sabem que l’exigència és molta. perquè molts són els problemes, començant per l’insostenible i dramàtic atur que patim avui en dia. La lluita per generar riquesa i ocupació serà la prioritat absoluta de totes les administracions que governem. I això ho començarem a fer des d’avui mateix. Perquè avui comencen i acaben les celebracions per donar pas al treball, treball i més treball, per  salvaguardar la societat del benestar que tant ens ha costat aixecar en els darrers trenta anys.  

Ens esperen, doncs, anys de treball, esforç sacrifici i dificultats. Només els inconscients poden pensar que es pot seguir fent una despesa més elevada que els ingressos, i seguir augmentant exponencialment deute i dèficit sense que passi res. El camí del dèficit desbocat és la drecera més rapida cap el precipici i el millor sistema per destruir de soca-rel la societat del benestar, i això des de CiU no ho permetrem mai.

Ara toca posar ordre i endreçar les finances, també als ajuntaments, i així ho farem. Toca austeritat i tenir molt clares les prioritats per preservar l’estat del benestar. Toca també arreglar i modificar les polítiques i decisions inconscients que han agreujat la crisi i ens han dut a aquest desastre. Però que ningú ho interpreti com una visió pessimista. Al contrari, Catalunya serà capaç de redreçar la situació i intentarà construir una societat més justa, sostenible i solidària. Davant les limitacions econòmiques actuals, la societat demana posar fi a la disbauxa i una gestió més rigorosa i equilibrada dels diners públics.  

Però ara,  just a la fi d’aquest aticle d’agraïment i de compromís, el que toca es posar-se a treballar i a governar per a tothom. Així ens ho han demanat els electors, i així ho farem des d’avui mateix, amb tothom i per a tothom, però sense dilacions. No tenim temps a perdre, i no el perdrem   
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1101
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR