e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Febrer de 2010

Govern fort o desgovern tripartit

S’ha acabat el temps dels experiments amb Catalunya. Set anys de tripartit ens han demostrat que ajuntar tres posicions contraposades i contradictòries no suma sinó resta. El país ho ha comprovat. Hem perdut competitivitat, prestigi i rigor a la mateixa velocitat amb la que ens ha crescut la inconsistència, els nyaps i les situacions en les quals els nostres governants han fet el ridícul. No hem de perdre més temps amb governs debilitats i presoners tant dels seus socis com de les seves matrius. Montilla s’ha mostrat un president inconsistent, ostatge dels incompliments de la seva casa mare, de la banalitat de Zapatero. És un govern que esgota els seus últims mesos i les seves ultimes forces en aferrar-se a la cadira, un govern, en definitiva, que ha passat tant temps intentant resoldre les seves discrepàncies internes que no n’ha tingut per governar. Catalunya no mereix un tercer malson en forma de tripartit.

Ara necessitem un govern fort, ampli, cohesionat, amb una majoria suficient per no dependre dels capricis de minories anacròniques i amb una independència contrastada de les visions espanyolistes de socialistes i populars. Catalunya necessita un govern que vetlli pel país i que el tregui de la paràlisi a la que l’ha dut el tripartit.

Cal tornar a posar Catalunya a ple rendiment, i per això cal prendre les mesures que s’han volgut obviar tots aquests anys. És imprescindible ajudar els emprenedors i no sagnar-los amb més pressió fiscal, amb més burocràcia, amb més obstacles que dificulten la seva gestió. Cal ajudar-los i facilitar-los els crèdits i pagar-los amb puntualitat. No té sentit que les administracions públiques siguin les moroses entre les moroses amb l’ofegament que això comporta per a les empreses.

Cal incentivar l’ocupació, no des del subsidi a fons perdut, sinó des d’una reforma activa del mercat de treball. És necessari recuperar també l’esperit i l’orgull de l’excel·lència perduts. Hem de tornar a sentir-nos orgullosos del nostre sistema sanitari, del nostre sistema educatiu i del nostre sistema productiu i social.

Si sempre hi ha molt per fer, avui trobem a més a més que hi ha per fer tot el que ha descuidat el govern tripartit. Des de Convergència i Unió assumim i volem aquest repte. Estem convençuts que recuperarem per a Catalunya el lloc que li correspon i que ara ha perdut. Cal canviar el que no funciona i s’ha demostrat que el govern actual de la Generalitat no ho fa i que lluny de rectificar ara ja només dedica tots els seus esforços a mantenir-se en el poder. Nosaltres ja estem preparats pel canvi, amb la nostra gent i amb tothom que ens vulgui fer costat. Necessitem el millor equip possible per dur endavant Catalunya i per això necessitem la gent més capaç, vingui d’on vingui. Aquest és el nostre compromís, el nostre repte.  

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1301
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR