e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Febrer de 2009

Malgrat que la crisi monopolitza la vida política i social del país a causa de la seva magnitud, a Catalunya estem negociant una llei clau per el seu futur: la llei d’Educació. CiU participa en aquesta negociació amb fermesa, sinceritat, lleialtat  i energia. Ara la pilota és a la taula del conseller i del president de la Generalitat, que han de decidir si aposten per una llei de tripartit o per una llei de país. En el primer cas hipotecaran l’educació catalana als constants canvis en funció del color de qui governi; en el segon trobaran CiU al seu costat com així ho hem repetit i es donarà llum verda a una llei que servirà per donar estabilitat al sistema educatiu català, sigui qui sigui el governant de torn. Maragall i Montilla han de decidir si aposten pel país o pel servilisme partidista que caracteritza el tripartit.

Esperem que la llei d’educació sigui fruit d’una negociació entre les principals forces polítiques catalanes que són les que defensen les posicions de la immensa majoria de catalans, però també volem deixar clar que entenem perfectament el malestar del sector educatiu davant els estirabots del conseller quant planteja un canvi de calendari escolar en aquests moments.

Comparteixo el que s’ha dit des de la cúpula d’UGT: plantejar al mateix temps una nova llei d’educació i la reforma del calendari escolar és com a mínim una imprudència. Imprudències a les quals desgraciadament ens han acostumat els governs del tripartit amb els seus quatre consellers d’Educació en només cinc anys. Massa canvis, projectes i cares noves en el sector, que hauria de ser especialment atès, i ben atès,  per qualsevol govern que cregui en el futur del seu país.

Però, també he de manifestar que tot i comprendre el malestar del sector en general i dels mestres en particular, a Unió i a CiU no estem d’acord amb la vaga convocada per el proper 19 de març, ja que no creiem que sigui positiva per l’ensenyament o per la dinàmica de la pròpia llei d’educació. I reitero que entenc la posició dels qui la convoquen. Ara bé, sí reclamo que el conseller Ernest Maragall millori les formes amb les que és comunica amb els que han de ser els seus interlocutors. Val a dir que fins ara han estat francament desencertades.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1372
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR