e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Febrer de 2013

Aquest matí, al Congrés, es debatran les resolucions del debat de política general. CiU n’ha presentat quinze. És indubtable que hi ha dues qüestions que preocupen molt a la societat: d’una banda la crisi econòmica i de l’altra la voluntat del poble català de fer una consulta i per tant exercir el seu dret a decidir el futur polític que volen per  a Catalunya, així com emprendre les mesures oportunes per a la regeneració democràtica.


Per afrontar la crisi econòmica, des de CiU apostem per facilitar l’estabilitat pressupostària de totes les comunitats autònomes. Instem el govern de l’estat que canviï la seva política i que faci possible el creixement  i el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la resta d’autonomies. No és admissible que persisteixi en la seva voluntat d’ofegar-les econòmicament com ha fet en el seu primer any de govern. Per això demanem al govern del PP que complexi la llei d’estabilitat pressupostària i que flexibilitzi el sostre de dèficit per a l’any 2013.


No té sentit que si la UE permet avui a l’Estat espanyol una flexibilització del dèficit de més d’un 4’5%, el govern central sigui inflexible amb les autonomies. Per això exigim a l’Estat que passi de l’1’7% a la part proporcional que correspongui. De la mateixa manera proposem un pla de xoc per  a la creació i el manteniment de l’ocupació i un impuls de l’activitat productiva mitjançant polítiques sectorials i polítiques transversals. Són propostes per crear llocs de treball. El principal problema de la nostra economia és la manca de feina i per això crear ocupació és el nostre objectiu prioritari, amb especial cura dels joves i dels més grans de quaranta anys que avui són a l’atur. I això no ho aconseguirem sense liquiditat, sense crèdit per a les pimes, per als autònoms i per a les famílies. Cal generar un clima de confiança perquè es puguin crear llocs de treball amb mesures que facilitin crèdit als emprenedors.


Finalment, Convergència i Unió manté el nostre compromís per fer una consulta a Catalunya perquè els catalans decideixin el seu futur polític. Per això demanem al govern del PP que iniciï el diàleg amb el govern de la Generalitat per fer-la possible. De la mateixa manera volem aportar tota una sèrie de mesures que contribueixin a la regeneració democràtica i a la transparència. Van des de posar en funcionament l'oficina pressupostària de les Corts Generals a reformar la llei electoral per afavorir una major connexió entre càrrecs electes i ciutadania que superi el sistema actual de llistes tancades i bloquejades.


Sabem que els darrers casos de presumpta corrupció generen desconfiança i desafecció i per aquest motiu és imperatiu per a nosaltres donar resposta a aquesta inquietud i emprendre les mesures necessàries per retornar la confiança de la societat en les seves institucions.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
796
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR