e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre de 2008

Aquesta tarda comença el debat de política general al Parlament, que posarà negre sobre blanc la situació actual que viu Catalunya. És un marc idoni per aconseguir una resolució conjunta de totes les forces polítiques catalanes sobre el finançament.

Una resolució conjunta que per escrit subratlli la unitat de les forces catalanes en aquesta difícil negociació amb el govern de l’Estat espanyol és necessària per donar més força a les nostres peticions. D’altra banda, també reflectiria, si fos el cas, qui ha estat el responsable d’un trencament no desitjat d’aquesta unitat. Va ser difícil arribar a aquest consens, que Unió i també CiU sempre hem defensat, i hi continuarem lluitant per mantenir-lo, facilitant que tothom s’hi trobi còmode.
 
Sabem que estem immersos en una greu crisi econòmica que fa trontollar les estructures financeres de mig món i que els propers pressupostos generals de l’Estat s’han d’ajustar a aquesta situació. I no acceptem que aquest fet serveixi per ignorar una altra vegada les aspiracions catalanes d’obtenir un finançament més just. Utilitzar la crisi com a argument per no dur a terme aquesta negociació és una excusa de mal pagador. Aquesta setmana, les forces del tripartit, en especial el PSC, tindran oportunitat de deixar clara la seva posició davant l’opinió pública. Si segueixen defensant la unitat de les forces polítiques catalanes, no hi haurà cap motiu per no arribar a una resolució conjunta, que després s’haurà d’elevar a l’Estat. I si els socialistes finalment – fins i tot amb una resolució conjunta- se sotmeten a la voluntat del PSOE, CiU tindrà encara més autoritat moral.

Ara, per CiU no quedarà. Continuarem lluitant i defensant la unitat catalana en aquest tema cabdal per al nostre país i al costat del govern català.  Del que no podem ser responsables és del que facin els altres. En tot cas, tenim clar que és l’hora de seguir junts en benefici de Catalunya i dels catalans. Un finançament just és necessari i per arribar-hi no escatimarem esforços, des de la unitat i el consens. El bé comú així ho reclama.     

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1349
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR