e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Novembre de 2009

És un fet que els grans lideratges van gairebé sempre lligats a moments de dificultat extrema i quan les adversitats semblen insuperables. En aquesta situació han emergit governs o persones amb voluntat de ferro, carisma i la capacitat d’il·lusionar la societat pel seu futur. Voluntat, carisma i la il·lusió d’un somni comú resumeixen els trets diferencials del lideratge.

Avui, la situació que patim a Catalunya és molt dolenta en la seva vessant econòmica, però la seva solució encara s’intueix més llunyana per l’absència de lideratge dels nostres governants. Ni el govern espanyol, ni el de la Generalitat han estat capaços de donar una resposta cohesionada, eficaç i convincent davant  la crisi.

Zapatero a Madrid i Montilla a la Generalitat han malbaratat els recursos estalviats en temps de bonança i la situació no ha fet sinó empitjorar. L’atur continua desbocat i la recuperació trigarà molt més a arribar al nostre país que a la resta d’Europa.

En una situació social tan dramàtica, l’aparició dels casos de corrupció i d’irregularitats en alguns estaments públics ha provocat encara més desafecció de la ciutadania envers la seva classe política. També aquí ha mancat la resposta dels nostres governants.

El tripartit, una vegada més, ha estat incapaç d’oferir una posició inequívoca enfront les mesures que cal emprendre i cadascun dels seus seus socis ha decidit una vegada més fer la guerra pel seu compte. És incompatible exercir un lideratge fort des de la feblesa que dóna la dissonància entre les forces d’un mateix govern. El tripartit no ha sabut sumar les diferents sensibilitats del seus socis per buscar un bé comú, sinó que s’ha dedicat a vetllar i subratllar els interessos partidistes.

El resultat és un augment dels desencís sobre la capacitat que té Catalunya per superar les adversitats quant aquestes arriben, i en la seva saviesa per aprofitar oportunitats quant es presenten. El tripartit ha desaprofitat les unes i ha mostrat la seva feblesa davant les altres. I així, sense lideratge, sense rumb i sense capitania, Catalunya va passant els dies veient com el seu esperit emprenedor queda lligat de mans i peus per l’actitud d’uns dirigents que no saben pilotar la nau i portar-la a bon port.

És clar que demanar eficàcia, claredat d’idees i capacitat de lideratge als responsables del tripartit, sí que és demanar massa. Ja se sap que el que no pot ser, no pot ser i, a més a més, és impossible. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1510
1
Comentaris afegits 
Josep-Empordà (Palafrugell) 10-11-2009 - 14:28
Tot el meu suport a Feli Puig. Tot el meu siport a C.D.C....i a Unió si ella vol, i sino, que ho digui d'una vegada.
TORNAR