e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juny de 2012

Els catalans reclamen el pacte fiscal

Des de Catalunya tenim clar que el millor que podem fer per fer front a la crisi que viu el nostre país és aconseguir un nou sistema de finançament que garanteixi els serveis imprescindibles que mereixen els ciutadans i permeti adoptar mesures que afavoreixin el creixement econòmic. Aquest nou sistema de finançament passa ineluctiblement pel pacte fiscal. Unió Democràtica de Catalunya creu que ha de cercar dos punts bàsics: que hi hagi el consens més ampli possible, i alhora que l’acord estigui sustentat en una base sòlida que no comporti després confusions ni interpretacions reduccionistes i interessades.

L’objectiu del pacte fiscal és superar l’actual sistema de finançament, canviant-lo, no pas millorant-lo, i excloent el sistema de finançament de Catalunya de la Lofca. És a dir, ha de ser un sistema de finançament que redueixi el dèficit fiscal, que comporti una agència tributària pròpia -no consorciada amb l’Estat- i que tingui la capacitat de recaptar els impostos, gestionar-los i administrar-los.

Les properes setmanes abans del ple del Parlament sobre el pacte fiscal seran decisives. Cal esmerçar tots els esforços possibles per portar endavant la proposta, que va més enllà de la posició d’un partit ja que, com posa de manifest una darrera enquesta (publicada ahir al diari La Vanguardia,) un 80% de la ciutadania de Catalunya la reclama i vol que és faci realitat.

Per aquest motiu, per aquest ampli suport que rep el pacte fiscal a la societat catalana, demanem un esforç a tots els partits perquè se sumin a la proposta, especialment al PSC, que encara no ha definit la seva posició. El PSC ha de saber que defensar avui els interessos de Catalunya passa per defensar allò que desitgen la majoria dels ciutadans, que en definitiva és acabar amb l’injust sistema fiscal i de finançament que té Catalunya. I és per això perquè des de Convergència i Unió obrim el diàleg amb tothom per aconseguir el màxim consens possible. L’objectiu s’ho mereix.

Josep Maria Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1853
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR