e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Desembre de 2009

Tancar un any, un exercici, comporta fer balanç. Dur la mirada enrere i passar comptes, analitzar el que s’ha fet bé, i el que no ha reeixit. Quan es contraposen les dues llistes, concloem si l’any tancat ha estat bo, dolent, o si el servit s’ha igualat amb el menjat. A Catalunya, els comptes són clars, rotunds i demostren el fracàs. Tenim més aturats, menys empreses, més fallides, més famílies -milers més- amb problemes econòmics i un govern que no té capacitat de lideratge, no arriba a acords eficients, no és capaç de donar ànims, ni té empenta, ni genera il·lusió. Per no tenir, el govern tripartit no té ni unitat d’acció, ni cohesió, més enllà de la que dona la voluntat d’aferrar-se al poder, i a la poltrona.

El 2010 ens portarà eleccions al Parlament i el canvi de govern serà una realitat si així ho volen la majoria de catalans. Estic segur que es produirà. El problema d’ara mateix és que les eleccions no tindran lloc fins a la propera tardor i això són masses mesos malbaratats. Les eleccions cal fer-les com més aviat millor.

Ara es necessita un govern fort i sense estar supeditat a minories allunyades de la centralitat. No podem perdre més temps amb el fer veure que es fa i no fer res, característics del tripartit.

Sis anys desprès de la primera aventura tripartitària, Catalunya es troba en una situació econòmica, social i de prestigi considerablement pitjor que el 2003. Hem perdut lideratge econòmic i capacitat d’influir en les decisions del govern de Madrid. No hi ha comptable al món que amb aquestes realitats sigui capaç d’ignorar els números vermells de la gestió del tripartit. Ni tan sols els seus socis, PSC, Esquerra i Iniciativa, són capaços de posar-se d’acord amb el que s’ha fet, amb com s’ha fet i amb el què s’ha de fer. Catalunya necessita recuperar el pols i les ganes de treballar per assolir l’excel·lència.

Necessitem un canvi per sortir de la crisi i per refer-nos del temps perdut. Aquest canvi, aquesta esperança per a la recuperació del país passa per convocar eleccions com més aviat millor. No n’hi ha d’altre. I el que dic no és fruit del pessimisme, sinó del realisme. Hi ha un clam a la societat que demana un canvi de govern.

I no vull acabar aquest article sense desitjar a tots els internautes i al personal d’E-notícies que passeu un bon Nadal i unes bones festes en companyia dels vostres familiars i amics. Ens retrobarem després de festes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1293
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR