e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Maig de 2014

Diumenge els catalans i les catalanes tenim l’oportunitat d’expressar a les urnes cap a on volem anar. Certament, les eleccions europees han estat històricament les que menys interès han generat, però val a dir que en aquesta ocasió és molt el que ens hi juguem.

En primer lloc, perquè cada vegada es decideixen més coses que ens afecten en el nostre dia a dia des d’Europa, des del Parlament Europeu.

En segon lloc, i això les fa especialment importants, perquè hem de deixar ben clar a Europa que Catalunya vol decidir el seu futur i vol fer-ho participant i sent part activa de la construcció europea. Hem de deixar clar que el procés nacional que hem engegat, ja que el poble de Catalunya així ho reclama, és un procés europeu perquè Catalunya ha tingut des de sempre una clara voluntat i il·lusió europeista. Hem de deixar clar també que, de la mateixa manera que sabem omplir carrers per reclamar una consulta que ens permeti decidir el nostre futur com a país, també som capaços d’omplir les urnes.

I, finalment, les eleccions de diumenge també són importants per donar suport a qui governa el país i a qui lidera institucionalment el procés nacional. Un afebliment de Convergència i Unió serà llegit amb tota seguretat pels que s’oposen a la consulta com la debilitat de tot el procés, i aquest és un risc que no hauríem de córrer.

Per tots aquests motius, per seguir avançant en el procés de construcció nacional i per seguir governant per treure el país de la crisi en la qual altres ens van deixar després de l’actitud irresponsable i malbaratadora del tripartit, cal fer confiança a qui s’ha compromès amb el poble de Catalunya per tirar endavant els anhels del país i per sortir del pou en què la crisi econòmica ens ha deixat.

Tampoc l’abstenció ens ajudarà en cap sentit. Per això cal anar a votar diumenge i fer-ho enfortint la posició del president Mas per demostrar a Europa i també a Madrid la voluntat dels catalans i de les catalanes de fer la consulta el proper 9 de novembre per definir el futur que volem i anhelem per a Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
743
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR