e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Juny de 2010

El tripartit naufraga i ens ofega

No és cap novetat assegurar que el tripartit naufraga i que cada un dels seus socis al crit de “salvi’s qui pugui” només defensa els seus interessos particulars. Malauradament, tots els catalans paguem aquesta llarga agonia, estupefactes de veure com la lluita pel poder es tradueix en actuacions estèrils i partidistes, contraindicades en moments de crisi o en la inacció més absoluta per afrontar els problemes reals del país.

Al final de la legislatura del tripartit, el govern Montilla porta endavant una llei d’ordenació territorial amb vegueries fetes a mida contra els interessos i l’opinió del territori; modifica la llei de la CCMA per posar al davant de la ràdio i de la televisió publiques a qui defensa els interessos tripartidaris en lloc dels de tota la societat: i retalla sous del funcionariat, però és incapaç de reduir conselleries i vicepresidències que només responen a interessos particulars. A més, ara manifesta que apujarà impostos malgrat la recessió. El tripartit és incapaç de comprendre que no hi ha una altra sortida que la de generar ocupació.

Amb aquesta visió miop i endogàmica, malgrat els més de sis cents mil aturats de Catalunya, el govern Montilla segueix sense fer: no afavoreix l’ocupació. El malbaratament dels fons públics és una constant de la seva actuació. El tripartit és incapaç d’aprovar mesures per generar més ingressos. No costa gens entendre que per cada lloc de treball creat, augmenten els ingressos via IRPF i disminueix la despesa del  subsidi d’atur. A més a més, s’afavoreix el consum. Aquesta simple equació sembla que no ha quallat entre els membres del tripartit, només capaços de retallar despeses collant tot el funcionariat i apujant impostos amb la creença que obtindran més ingressos. Costa creure que no s’adonin que aquestes mesures només aconseguiran empobrir més el país i disminuir el consum. No és així com sortirem del pou en el qual ens han ficat aquest govern autoproclamat progressista. L’únic que han aconseguit és augmentar la pobresa i retallar les conquestes socials dels darrers anys.

L’ultima prova del desgovern del tripartit és aquesta voluntat d’apujar els impostos, una condició del més minoritari dels socis i alhora el més intransigent i perniciós. Si Iniciativa ja va demostrar el seu missatge caduc i caducat en la llei de successions, ara ho torna a fer amb la seva imposició d’apujar impostos, sense fer res pels drets dels treballadors -i no cal recordar que el primer dret de tot treballador és tenir feina.

No em sap greu que s’acabi el tripartit, però sí que haguem de continuar suportant un mal govern, que només es pot vanagloriar de haver fet Catalunya més pobre, menys competitiva i amb força desafecció política. És un trist balanç per qui havia promès tant a tothom i que només ha sabut beneficiar els seus. Les properes eleccions poden desencallar aquesta situació. Ja queda menys per tenir un govern que lluiti per obtenir el que necessita Catalunya: feina, feina i més feina. És prioritari aconseguir que tinguin ocupació els sis cent mils catalans que són a l’atur.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1352
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR