e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Juny de 2010

Tornem a arribar al mes de juliol i una vegada més sembla que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya és imminent. Val a dir que tot plegat és des del primer moment un despropòsit que ara arriba a extrems esperpèntics i perillosos. En aquests moments una sentència sobre l’Estatut alimentarà els extrems que existeixen a Catalunya. Som a les portes d’unes eleccions i no és la millor manera de preparar-les que surti una sentència del Tribunal Constitucional contra la llei que ens hem donat tots els catalans.

Es evident que una sentència dolenta donarà ales a les posicions extremistes que avui tenim a casa nostra. També és evident que la possibilitat de dictar sentència discutint article per article tal com s’ha apuntat darrerament és un colossal despropòsit.

La situació s’ha tornat insostenible i el actual tribunal ha perdut tota credibilitat. Si arriba la sentència, ho farà tard, malament i en un moment especialment inoportú. Pitjor no es podia fer i és veritablement preocupant que el Tribunal Constitucional tingui una manera tan maldestre de fer les coses. Ningú no pot ignorar que de produir-se ara una sentència tindria greus conseqüències polítiques. I més per part d’un tribunal que té bona part dels seus membres caducats des de fa temps i que no ha sabut substituir un altre jutge  que va traspassar.

Cal dir també que són els dos partits majoritaris espanyols els que ens han provocat aquesta situació que no ha fet sinó desprestigiar el Tribunal Constitucional, per l’ús partidista que socialistes i populars n’han fet  -tant s’hi val l’ordre quan l’objectiu és anar contra Catalunya.

Ho han fet recentment amb la llei de ports, ho han fet històricament tantes vegades com han pogut i ho continuen fent amb la seva negativa a renovar un tribunal que ha quedat desprestigiat per la seva incapacitat de dictar sentència desprès de quatre anys de discussions.

Ara ho volen fer tot a corre-cuita, però el mal ja està fet i el temps transcorregut afebleix la credibilitat de la pròpia sentència, quan n’hi hagi. En aquest llarg despropòsit que és tenir al TC l’Estatut refrendat pels catalans a les urnes ni socialistes ni populars són innocents. El mal ja està fet, i amb el temps no ha fet que empitjorar encara més.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1614
1
Comentaris afegits 
Juan (Barcelona) 23-06-2010 - 20:50
A mi modo de ver, el despropósito más grande es el estatut. Sino, ¿como se entiende que un tribunal de justicia no sepa como sacárselo de encima?
TORNAR