e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Abril de 2013

El govern central va fixar divendres passat un objectiu de dèficit de l’1,2 per cent que per a Unió Democràtica de Catalunya és clarament insuficient i inacceptable. Per acabar-ho d’adobar, les declaracions del ministre Montoro, en el sentit que s’abordarà l’asimetria del dèficit i negociarà amb les diferents comunitats autònomes, més que tranquil·litzar el que denota és la voluntat de l'Estat de generar un conflicte entre les diverses autonomies per veure qui aconsegueix més sostre de dèficit. Torna a ser inacceptable i inadmissible. A ningú no pot estranyar que Catalunya no es refiï de l’Estat. Han estat massa vegades en què la seva única voluntat ha estat perjudicar els interessos del nostre país.

Per a nosaltres, l’asimetria a l’hora d’aplicar el sostre de dèficit s’explica pel dèficit fiscal acumulat, pel deute històric i endèmic de l'Estat amb Catalunya, per la dramàtica reducció de les transferències estatals en matèria d'educació, sanitat i serveis socials i per l’herència de la mala gestió del tripartit –no ho oblidem.

Per aquest motiu seria bo per a la societat catalana que tots els partits catalans, però especialment el PSC i el PPC, es posicionessin i aclarissin si estan a favor o no d’un objectiu de dèficit asimètric que permeti a Catalunya més flexibilització. Perquè ja és hora que tothom jugui amb honestedat. A més, cal apuntar que qui negui aquesta flexibilització caurà en la més absurda de les inconseqüències si després presenta esmenes per incrementar la despesa en els pressupostos. Dir que Catalunya no té dret a més diners i alhora exigir que se’n gasti més, no té ni cap ni peus.

També per això també, el govern de la Generalitat no presentarà el pressupostos fins a saber quin serà el nostre sostre de dèficit per a aquest exercici. Fer-ho amb els números que ha avançat Montoro, però que ell mateix reconeix que no seran els definitius, no té cap sentit i només portarà a més malestar i més frustració que la nostra societat no mereix.

Nosaltres no haurem de corregir, com ells, les previsions dels pressupostos. No caurem en aquest error.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
941
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR