e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juny de 2014

Aquests dies hem viscut un fet històric: la proclamació d’un nou rei, un fet que fa trenta nou anys que no és produïa. En el seu discurs, el nou rei va poder referir-se als dos grans temes que avui han de preocupar i ocupar tota la classe política espanyola. En primer lloc, es va referir a la necessitat de regeneració de totes les institucions. El model polític i institucional no dóna més de si i el resultat de les darreres eleccions ho demostra. El sistema s’enfonsarà si no el regenerem, i el rei no ho pot ignorar, i no va fer-ho.

El segon gran problema de l'Estat, malgrat que sovint tant PP com PSOE semblen no adonar-se’n, és la qüestió catalana. En això, el nou rei no es va mullar. Ara bé, hem de ser conscients que el rei pot fer el que pot fer i serà insuficient si els polítics no assumim també les nostres responsabilitats. Un exemple: mentre el nou rei demana respecte pel català, el govern del PP manté la llei Wert. Així no anem enlloc.

D’altra banda el rei també va afirmar que unitat no és uniformitat. Això serveix de molt poc si divendres sí, divendres també, en cada Consell de Ministres, Catalunya té la demostració palpable de la uniformització que persegueix el govern del PP. Això és el que compta, digui el que digui el rei.

D’altra banda en aquests moments de forts moviments polítics, el PSC sembla encetar una nova etapa. Per aquest motiu i des del respecte pesem que seria bo que els socialistes catalans se sumessin al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La seva transversalitat s’enriquiria amb la seva integració. Com hem defensat des del primer, com més suport hi hagi al voltant del dret a decidir, menys raons per oposar-s’hi tindran els que el rebutgen. Cercar el màxim consens en aquest  objectiu majoritari en la societat catalana serà molt bo per a Catalunya i per al procés.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1348
1
Comentaris afegits 
Pere (Lleida) 28-06-2014 - 17:37
Catalunya és l'únic territori del MÓN on els infants no poden rebre l'ensenyament públic en una de les seves llengües oficials. Sr. Pelegrí, llegeixi la llei Wert i després analitzi els sistemes educatius europeus. Veurà l'aberració que estan fent.
TORNAR