e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Març de 2011

No és cap secret dir que el tripartit ha deixat les finances catalanes ermes. Tampoc ho és que, malgrat les moltes vegades que CiU ha demanat al govern de l’Estat que canviï la llei de finançament local per facilitar més capacitat financera als ajuntaments, l’únic que sembla preocupar ara els socialistes és el debat sobre el successor de Rodríguez Zapatero.

No és això el que reclama la societat. El que se’ns exigeix, a la classe política, és que aportem solucions als problemes reals de la gent i que es facin els deures i les reformes necessàries per afrontar amb garanties la crisi econòmica. Per això, des de CiU demanem als ciutadans de Catalunya que ens han fet confiança en les darreres eleccions que la revalidin als propers comicis municipals del 22 de maig. Som l’única formació que sempre i des de sempre ha vetllat pels interessos de Catalunya sense tenir que donar ni prebendes ni explicacions a ningú.

El canvi real que el poble de Catalunya va dir que volia en les passades eleccions al Parlament s’ha de consolidar en les properes municipals del 22 de maig. Els ajuntaments han d’aconseguir una nova llei de finançament local perquè, entre d’altres motius, han assumit moltes competències i despeses que no tenien abans.

Només amb una CiU forta als ajuntaments podrem demanar aquesta nova llei més justa i més equitativa. No volem ser hegemònics com diu l’expresident Montilla. No. Només el PSC ha perseguit sempre l’hegemonia a qualsevol preu i així ens ha anat -un exemple el tenim en el Baix Llobregat. A CiU el que volem, el que demanem a la societat, és que ens proporcioni prou força i capacitat d’influència per fer seure PSOE i PP i solucionar plegats un dels problemes que arrosseguem des de la transició: el mal finançament dels ens locals.

Montilla vol confondre la societat amb el seu discurs apocalíptic. Més valdria que reconegués la mala gestió del tripartit i deixés de donar lliçons del que cal fer. Mal exemple és el que dóna si examinem la gestió de l’Ajuntament de la capital de Catalunya o la megaestrutura escandalosa en la qual s’ha convertit la Diputació de Barcelona.

És temps de solucions i de pensar en les persones des d’un missatge realista però optimista. És cert que amb menys haurem de fer més, -la crisi ens hi obliga-, però som capaços de fer-ho si tots ens ho proposem i si som conscients que ha arribat el temps que els governants aportin solucions eficaces. Cal un canvi polític, però tampoc no servirà de gran cosa si no som conscients que hem de recuperar els valors que ens van fer grans, que van fer créixer Catalunya: esforç, compromís, treball, responsabilitat, solidaritat, disciplina.... El canvi per aconseguir la Catalunya més rica, més plena i més triomfant que tots volem passa també per els ajuntaments. Tots tenim alguna cosa a dir-hi el proper  22 de maig.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1248
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR