e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Maig de 2011

Entrem a la recta final de la campanya de les eleccions municipals i cal plantejar-nos seriosament la societat que volem per als propers quatre anys. Les opcions són clares. Podem optar per seguir estirant més el braç que la màniga -com proposen els socialistes que s’han adonat de la situació en que han deixat les finances del país- o podem decidir-nos per una opció més assenyada i responsable que fomenti l’austeritat i l’estalvi per prioritzar les despeses, perquè tot el que hem aconseguit a les darreres dècades no se’n vagi en orris i puguem mantenir l’estat del benestar que tant ha costat guanyar.

Es tracta, també, de decidir si volem als nostres ajuntaments gent que diu, pensa, defensa i vota el mateix a casa nostra que a Madrid o a Brussel·les, o pel contrari donar confiança a persones que aquí diuen una cosa i a Madrid voten la contrària. I aquests últims, els socialistes, ho fan amb el cinisme dels qui llancen la pedra i amaguen la mà i asseguren, a més, que les destrosses les han fet els que intentem salvar alguna cosa de tanta trencadissa.

Els socialistes, han estat capaços de dir que s’arrengleraven incondicionalment amb el govern de la Generalitat perquè el de l’Estat pagui els 1.450 milions que deu a Catalunya dels fons de competitivitat, però a l’hora de votar al Congrés la seva posició va anar del bracet del PSOE contra Catalunya. Això tothom ho ha de tenir molt clar, perquè el Fons de Competitivitat no és només un nom, un concepte intangible. Parlem de 1450 milions d’euros imprescindibles per fer els pressupostos de la Generalitat, sense haver d’ofegar més l’economia catalana, ofec que ve de la gestió desastrosa del tripartit. La història recent ens demostra que ni al PSOE ni al PP els importa el més mínim Catalunya. El que sap més greu és que el benestar de la societat catalana tampoc sembla interessar al PSC, que no ha dubtat a girar l’esquena a Catalunya, malgrat tenir 25 diputats a Madrid gràcies als vots dels catalans i catalanes que li van fer confiança.

Val a dir que d’aquestes eleccions municipals també en pot sortir reforçada la capacitat de CiU per exigir a l’Estat que acompleixi els seus compromisos quan toquen i no quan vol el govern Zapatero. Són unes eleccions que també marcaran el tret de sortida de les vegueries que s’aniran implantant tant aviat com ho permetin les reformes legals pendents. Però, en qualsevol cas, després dels anys de disbauxa del tripartit i de la paràlisi municipal en les ciutats i pobles que han estat governats per tots o alguns del seus socis, tenim l’oportunitat aquest diumenge de reforçar l’opció del seny, del rigor, de la seriositat i de la capacitat de treball que ha caracteritzat sempre CiU.

No és temps per fer volar coloms ni de llançar coets, però això no vol dir que no siguem capaços de superar la situació i la crisi. Els catalans estem acostumats a vèncer les adversitats de la vida i de la història, i ho tornarem a demostrar. És l’hora del treball, de l’esforç i d’ajudar els emprenedors perquè tornin a ser el veritable motor econòmic del país. L’administració ha d’ajudar i facilitar tant com pugui qualsevol tràmit als emprenedors. Això passa per no posar  traves, dificultats, paperassa i burocràcia a qui vol impulsar un negoci. Aquesta es la voluntat de servei que tenim la gent de CiU. Ho hem demostrat abastament als municipis de les ciutats, viles i pobles de Catalunya, i a partir de diumenge també governant a Barcelona, cap i casal del nostre país, si els ciutadans ens fan confiança.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
953
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR