e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2011

El pacte per remuntar la crisi

A les eleccions del 20N els catalans ens juguem alguna cosa més que decidir qui serà el proper president del govern espanyol. Ens juguem poder encarar en millors condicions la crisi o seguir essent l’ase de tots els cops del PP i del PSOE. Ho veiem en la postura coincident de populars i socialistes de dir que ara no toca parlar del pacte fiscal. És una estratègia repetidament vista: els dos grans partits espanyols sempre es posen d’acord quan es tracta de negar el que li correspon a Catalunya. Aquí la gent ha de tenir molt clar que quan l’economia anava bé, quan tot eren flors i violes, a Catalunya ja anàvem amb la llengua fora perquè la balança fiscal dels catalans amb la resta de l’Estat era (i és) senzillament abusiva. Tan desproporcionat és el sistema fiscal que ens han imposat populars i socialistes que no hi ha cap altre país democràtic al món que el suporti.

Ara, amb la crisi, aquest abús ens ofega literalment. Per això, des de CiU volem fer entendre a tothom que el pacte fiscal no és una dèria nacionalista, sino que interessa tothom que visqui a Catalunya. És simplement exigir que es faci  justícia fiscal. Que ningú no s’enganyi: si PSOE i PP s’hi oposen, no és per la crisi, o perquè no toqui, sinó per protegir els seus principals bastions electorals.

Cal tenir-ho clar: necessitem recursos. Sense ser el pacte fiscal el miracle que arregli tots els problemes, si ens permetria ajudar amb més eficàcia els emprenedors i garantir els serveis que pertoquen tots els catalans en funció del que paguem. I tot això sense deixar de ser solidaris amb la resta de l’Estat, però en una mesura raonable i molt generosa si agafem com exemple els països dels nostre entorn en els quals és inconcebible l’abús fiscal que patim.

També ens juguem els catalans la centralitat del proper  govern espanyol i la possibilitat de tenir una veu forta que defensi els interessos de Catalunya. És curiós que tant PP com PSOE ens acusin de ser crosses dels altres. El PP diu que ho som del PSOE, perquè afirmen que hem mantingut el govern de Zapatero. El PP no diu que si haguéssim deixat caure el govern, si CiU no hagués donat suport a Zapatero en un moment crític, a dia d’avui l’economia espanyola estaria intervinguda com ho està la grega. (Molt s’hauria de parlar de la greu irresponsabilitat del PP en aquells moments). Per la seva banda, els socialistes ens diuen que serem la crossa del PP. L’únic que demostra aquesta definició antagònica dels uns i dels altres és que CiU ocupa la centralitat i que tant els uns com els altres sempre ens han vingut a buscar quan les coses van maldades. Això diu molt de la responsabilitat de CiU.

Passi el que passi, guanyi qui guanyi –i tot apunta que ho serà el PP- continuarem ser responsables a partir del 21 de novembre. Però és evident que serem mes eficaços si som forts perquè els catalans ens hagin tornat a fer confiança.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1314
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR