e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Gener de 2014

Aquest 2014 acabat d’estrenar ens porta com a país moltes qüestions transcendents sobre la taula. Com a partit de govern compromès amb la societat, ens preocupa i ocupa molt la imprescindible recuperació econòmica si volem retornar plenament l’estat del benestar a les nostres famílies.

Tot just el desembre passat, des d’Unió Democràtica de Catalunya vam fer públic un document sobre la pobresa i sobre la necessitat de reforçar les capacitats del emprenedors i dels autònoms per poder superar la crisi econòmica. Reiterem que continuem apostant pel motor que significa l'economia productiva. Perquè funcioni cal donar oxigen als autònoms i als emprenedors per generar ocupació. Per això ens preocupa, i molt, que el reial decret llei que planteja el govern espanyol augmenta les cotitzacions dels autònoms. Naturalment, no compartim aquesta posició que considerem fatal i un contrasentit si es vol generar ocupació i riquesa.

Estem convençuts que en aquests moments que s’albiren signes del fi de la recessió calen estímuls per afavorir l’economia. Tolt el contrari precisament d’aquest reial decret que, a més de no generar ocupació, és una mesura adversa per als plantejaments necessaris per garantir la recuperació i sobretot per assolir que es comenci a generar ocupació.

Amb les actuals i dramàtiques xifres d’atur, no s’entén que el govern de l’Estat penalitzi qui precisament pot contribuir a disminuir aquesta situació. Apostar per l’afany recaptatori per damunt de la creació de nous llocs de treballs és una mala decisió i un autèntic disbarat que pot malbaratar els esforços fets fins ara.

Només amb més ocupació aconseguirem reequilibrar la societat i alhora augmentar els ingressos de totes les administracions, gràcies a les noves incorporacions al mercat laboral. Malgrat l’irresponsable optimisme del president Rajoy, no podem parlar de la fi de la crisi econòmica mentre a l’Estat hi hagi milions de persones a l’atur. Dir que la crisi ja és història és un insult per a les persones i per a les famílies que pateixen per la impossibilitat de trobar feina i d’obtenir ingressos. Per això, amb mesures com el reial decret llei que vol aprovar el govern espanyol, no aconseguirem sortir d’aquest pou que ha empobrit tota la societat i que posa en perill la supervivència de les classes mitjanes com coincideixen a assenyalar diversos informes publicats recentment.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
813
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR