e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Gener de 2013

El govern de l'Estat no ajuda les autonomies; les mortifica

A l’Estat, el govern central aplica criteris diferents en una praxi tan injusta com perversa. S’ha quedat íntegrament la flexibilització del dèficit que la Unió Europea ha donat a l’Estat espanyol i, en canvi, es nega a compartir-la amb la resta de les administracions de l’Estat.

D’aquesta manera, ara per ara la reducció del dèficit públic que el govern del PP demana a les comunitats autònomes és impossible d’assolir. Això ho sap perfectament l’executiu de Rajoy, però malgrat saber-ho no només no fa res per equilibrar aquest repartiment de la flexibilització sinó que amenaça les autonomies dia si dia també.

Per aquest motiu, des de Convergència i Unió demanem avui en la reunió de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats que el ministre d’Economia i Hisenda,  Cristóbal Montoro, comparegui per aplicar una major flexibilització del dèficit a totes les comunitats autònomes, no només a Catalunya.

Els presidents autonòmics (també els del PP) saben que és impossible complir la reducció del dèficit en els termes que planteja el govern del president Rajoy. La situació és injusta i tan evident que fins i tot el Parlament Europeu ho ha denunciat aquesta passada setmana en una resolució que exigeix el repartiment equitatiu de la reducció del dèficit entre totes les administracions de l’Estat.

 A Espanya el govern del Partit Popular no ho fa i, a més, impedeix que Catalunya incrementi els seus ingressos, com per exemple amb l’euro per recepta sanitària. No anem ni anirem enlloc mentre el govern de l’Estat no ajudi i centri tota la seva activitat a mortificar les comunitats autònomes. Fa realitat allò tant espanyol d’“el perro del hortelano no come ni deja comer”. El govern del president Rajoy ho està portant fins a les últimes conseqüències i així, és clar, no hi ha res a fer.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1016
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR