e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Febrer de 2014

Dissabte Unió Democràtica de Catalunya fa un congrés extraordinari a Sitges amb l’objectiu d’actualitzar els estatuts del partit. La nostra voluntat és projectar el partit cap al futur i som conscients que cal fer-ho amb més democràcia, més transparència i més participació.

De la mateixa manera, la nostra voluntat és que, d’aquest congrés extraordinari en surti el mandat de dotar-nos en un any d'un codi ètic d’obligat compliment per part de tots els afiliats. Els nous estatuts han de deixar clar que un dels compromisos d'Unió amb els catalans és fonamentar la nostra actuació i la dels militants en el principi de la màxima transparència, també amb la publicació i auditoria dels nostres comptes. A més, per garantir la participació de les bases ens comprometrem a establir els mecanismes telemàtics i presencials necessaris per aconseguir-ho i a fer primàries i, per vetllar per la renovació interna, volem establir que a la presentació de qualsevol llista a òrgans interns del partit, es necessiti que un 25% dels seus integrants no porti més de dos mandats alhora que es limiten els mandats.

És evident que malgrat ser aquest un Congrés per aprovar uns nous estatuts, no podem obviar el debat nacional del nostre país. Per això en el preàmbul ja deixem meridianament clar que un dels objectius d'Unió és la restauració integral dels drets de Catalunya juntament amb altres principis com la justícia social i el progrés.

Estem convençuts que només amb més transparència i oferint més participació als militants en particular i a la societat en general podrem revertir l’actual situació de desafecció de la societat envers la classe política. A Unió, així ho hem entès, i per això volem apropar més el partit a tots els catalans i les catalanes. El congrés extraordinari de dissabte ho demostra.

Josep Maria Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
852
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR