e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Juny de 2008

Un partit polític no té cap sentit si no és per canalitzar idees i valors de la societat. Mai pot ser a l’inrevés en un marc de llibertats. A Unió Democràtica de Catalunya ho tenim clar. 75 anys d’història així ho avalen. Unes idees clares des de els orígens i la defensa dels valors durant aquests anys han estat de sempre la carta d’identitat d’UDC. No és casual, doncs, que el lema del nostre proper Congrés Nacional Ordinari, que tindrà lloc el proper mes d’octubre (dies 18 i 19 a Sitges), sigui ‘Unió: Valors sòlids, valors de futur’. No és gratuït.

Som conscients que en els darrers temps la cultura del camí fàcil, de l’èxit efímer ha estat mirall per a bona part de la nostra societat, arraconant conceptes com l’esforç, la disciplina, el rigor. Si volem una Catalunya forta hem de recuperar els valors que la van fer capdavantera. Ja ho vam reconèixer en l’ultima campanya electoral quan dèiem que ens havíem equivocat i que s’havien deixat prostituir aquests valors en nom d’una mal entesa tolerància i d’un progressisme exacerbat.

Parlar d’esforç, de lluita de perseverança, d’urbanitat, de convivència sense trepitjar els drets dels altres, de creences, de fe, de família, de compromís, ha estat mal vist quan no ridiculitzat i motiu de befa per part de qui sap que una societat sense idearis ferms és fàcil de manipular. A diferència d’altres formacions, Unió té la sort de gaudir d’un lideratge fort amb un líder carismàtic amb gran capacitat de transmetre les conviccions i les idees del partit a l’opinió pública. És un gran patrimoni, del qual molt poques formacions polítiques en poden presumir. Ens permet, a més, centrar-nos en com adaptar millor el nostre missatge a la realitat actual i en com fer-lo arribar a la societat.

Estem convençuts, com ho hem estat en els darrers 75 anys, que malgrat les persecucions (físiques i intel·lectuals), les idees que defensem continuen sent fonamentals en la nostra societat. Però hem de saber amplificar el seu ressò. Això es el que buscarem aquest octubre: una estratègia política eficaç, centrar els drets i els deures com a base de la nació del futur i establir com transformar l’Estat del benestar en una veritable societat del benestar. Són propostes ambicioses per continuar posant el partit al servei de la societat. Ha estat la voluntat d’Unió des de el seu origen. Ha estat la seva vocació, ahir, avui, demà... sempre.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1560
1
Comentaris afegits 
Gisela 10-06-2008 - 09:35
I el catalanisme?
Bon article, ara bé, no dius res en relació a si Unió apostarà pel catalanisme, com a valor avui en dia també en decadència...
TORNAR