e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Octubre de 2010

Que el president Montilla renegui del tripartit no és cap novetat. No crec que hi hagi ningú que cregui que aquest ‘artefacte inestable’ del tripartit (com el va definir el conseller Ernest Maragall) hagi estat bo per al país i molt menys que hi hagi qui pensi que seria positiu per a Catalunya una tercera versió. No és sorprenent, ni notícia que el president consideri que aquesta fórmula està caducada. Ja ho sabíem.

El que sí es preocupant és recordar que el president Montilla ja era conscient que el tripartit era un mal govern per a Catalunya, fins i tot abans que el tornés a reeditar. Així ho va manifestar mesos abans de les eleccions del 2006 en deixar entreveure que no governaria amb partits que s’oposessin al quart cinturó i a la línia de interconnexió elèctrica amb França, tal com propugnaven ERC i ICV. Ves per on, amb 24 hores en va tenir prou; va fer un reset, va oblidar el que havia dit  i va arribar a un acord per tornar a fer el que havia dit que no faria: reformular el tripartit.

Sincerament, no tinc cap dubte que el candidat socialista -si pot, si els resultats li permeten-, tornarà a tirar d’Esquerra i d’Iniciativa per aferrar-se al poder amb un nou tripartit. El que em preocupa és constatar com l’interès personal i partidista es posa per damunt del interès del país. I també m’amoïna la facilitat amb que s’obliden les promeses electorals. Per això, vull recordar que no hi ha cap motiu per pensar que el president Montilla no tornarà a fer el que ja va fer fa quatre anys, és a dir, reeditar el tripartit si això li permet seguir en el poder.

De nou, el president Montilla utilitza l’estratagema de tancar la porta principal  i deixar oberta de bat a bat la del darrere i també totes les finestres sense tancar. És de les poques coses que el president va acomplir amb el seu eslògan de fa quatre anys. Fets i no paraules, deia, i així va ser. Els fets (el pacte a tres bandes per mantenir-se en els càrrecs) es van imposar a les paraules que ell mateix havia pronunciat en anunciar que no era partidari d’un nou tripartit. Ara torna a jugar la mateixa carta: renegar dels socis per salvar el que pugui del previsible naufragi que li auguren les enquestes. Possiblement sigui lícit, com de la mateixa manera ho és no creure’s al president quan diu no a un nou tripartit. Malauradament per a Catalunya la seva negació és un déjà vu  que ha estat funest per al país.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1250
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR