e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Març de 2011

Ha hagut de ser una de les persones més influents de l’economia, Emilio Botín, el que digues a Zapatero, al PSOE i al PP, que ja està bé de mirar-se el melic; que la situació no està per perdre el temps en debats successoris ni per jugar a proclamar si s’avancen o no les eleccions. Ha fet palès que la situació és molt preocupant, que els problemes reals i greus del país esperen solucions i que farien bé els gran partits polítics espanyol de deixar-se de baralles per sortir més o menys vegades a la televisió i començar a tenir sentit de país i treballar per millorar el dia a dia dels milions de treballadors que s’han quedat sense feina.

És trist, però ha estat així. El banquer Emilio Botín va aprofitar la reunió d’empresaris amb el president espanyol per dir a Zapatero, als barons socialistes -i de pas al PP- que és deixin de debats estèrils i insignificants que no interessen ningú i que se centrin en adoptar mesures necessàries i urgents per crear ocupació.

És possible que el president Zapatero no tingui prou força ni empenta per arribar al final de la legislatura. És possible i comprensible que en el si del PSOE hagin vist aquesta debilitat com una possibilitat per iniciar una guerra successòria. També ho és que el PP aprofiti la situació per obtenir millors rèdits electorals. Però tot això no és ser responsable. Al país no l’interessa si Zapatero seguirà o no, ni que el PP aprofiti la situació per treure’n profit. La societat reclama dels seus dirigents una mica més de nivell, de perspectiva i de preocupació pel futur general. Ho hem dit moltes vegades: pensen més en les properes eleccions que en les futures generacions.

Ja fa temps que des de Unió –i ho ha reiterat repetidament Duran i Lleida-  defensem que Zapatero ha de tancar el debat successori per intentar redreçar la situació econòmica amb l’aprovació de mesures concretes que facin més dinàmica i més competitiva la nostra economia.

L’espectacle que ara mateix fan els socialistes i els populars genera ben poca confiança tant en el mercat intern com a l’exterior. Ara que la situació del deute de l’Estat sembla que s’ha corregit una mica, faríem bé tots plegats d’aprofitar aquest mínim impuls per posar uns fonaments més sòlids per a la recuperació econòmica, i sobretot per a la creació d’ocupació.

Aquest és el veritable problema que tenim i l’autèntica preocupació de la societat i no les bufetades dialèctiques que s’intercanvien els uns i els altres per veure qui vindrà desprès de Zapatero. Ja n’hi ha prou de mirar-se el melic mentre seguim igual per desídia dels uns i dels altres  Així no guanyarem el futur ni recuperarem la confiança. Ho repeteixo: cal que pensin en les futures generacions i no en les properes eleccions.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1299
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR