e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Gener de 2014

El PP embolica la troca amb les balances fiscals

Una vegada més l’Estat ha decidit incomplir els seus compromisos amb Catalunya. El darrer cas és la negativa del govern del PP de publicar les balances fiscals. Cal recordar que no és un caprici ni una novetat que des de Catalunya reclamem aquestes dades. Cal recordar també que el setembre de 2004 hi va haver un acord del Congrés que insta l’Estat a publicar anualment les balances fiscals. No ha estat així. L'única vegada que es van fer públiques va ser el 2009, referides a dades de l'any 2005. A més, en aquesta publicació es van aplicar dos mètodes diferents i es van publicar tots dos sense que el govern espanyol es decantés ni n’eliminés cap. Val a dir que són els que s'utilitzen arreu de la UE.

Amb tota probabilitat, al ministre Montoro no li deuen agradar massa els resultats de les balances fiscals. I sense consultar ningú –tret del propi PP-, ha anunciat que el grup d'experts canviarà la metodologia i que les balances fiscals es passaran a dir 'comptes públics regionalitzats'. És una manera barroera d’intentar justificar l’abús impositiu al qual estan sotmesos tots els catalans i de donar a conèixer els seus números i els seus comptes –els dell govern- de manera esbiaixada, partidista i de cap manera científica i contrastada.

Val a dir que no estem davant d'un debat sobre la metodologia. El document que vol presentar el ministre Montoro serà el que ell vulgui que sigui, però no les balances fiscals. Seria bo que d’una vegada el govern espanyol (ara del PP però abans del PSOE) complís els seus acords. Per això tornem a insistir al ministre Montoro que faci públiques les balances fiscal i s’oblidi de subterfugis.

No pot ser que quan les dades que surten no agraden, el govern de l’Estat les amagui i torni a justificar la nefanda política del cafè per a tothom. Canviant les regles del joc a mitja partida no es guanya credibilitat ni es genera confiança. El PP continua sense entendre-ho. I el que és pitjor, d’aquesta sordesa del govern espanyol tots els catalans i les catalanes som els que en patim les conseqüències.

Josep M. Pelegrí, secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
786
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR