e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Febrer de 2012

Poc a poc la nova legislatura es va obrint camí.  Aquesta setmana hi ha hagut dos fets al Congrés dels Diputats que permeten entreveure que es fan passos en la direcció correcta per sortir de la crisi econòmica.

En primer lloc, a proposta de CiU, el Congrés ha aprovat per unanimitat una iniciativa legislativa que insta el govern Rajoy a adoptar un paquet de mesures per donar suport als emprenedors que vulguin crear la seva pròpia empresa. No és cap secret que és fonamental per a la creació d’ocupació ajudar les petites i mitjanes empreses, que són les que en definitiva poden crear llocs de treball. Des de CiU, estem convençuts que les mesures que cal adoptar han de comptar amb incentius fiscals que estimulin –en lloc de frenar com fins ara-, la iniciativa dels futurs autònoms i que ajudin les pimes amb dificultats de finançament a dur endavant els seus projectes de creixement. Per això, aquest paquet de mesures ha de desenvolupar línies de crèdit específic de l’ICO i d'Enisa per facilitar la creació de noves empreses.

Dins d'aquest acord, aprovat per unanimitat, cal assenyalar els terminis donats a l'executiu de Rajoy per a la seva aprovació. I ho ha de fer en aquest curs parlamentari. Massa sovint hem vist com altres d’iniciatives quedaven reduïdes a una declaració de bones intencions (fum, i res més) perquè no fixaven terminis per a la seva aplicació. Avui com mai cal ser especialment diligents en l’execució de les mesures que ens poden ajudar a reduir l’atur i a redreçar l’economia. La societat així ens ho exigeix i així ho hem d’acomplir.

La segona notícia que des de CiU valorem molt positivament és que per fi el govern ha tingut en compte les nostres propostes i està obert a establir els hispanobons perquè les comunitats autònomes es puguin finançar en condicions d'igualtat respecte al govern central. Que el ministre De Guindos hagi reconegut que "els hispanobons demostraran la solidaritat essencial que han de tenir totes les administracions públiques" és un pas endavant. Demostra un canvi d'actitud del govern que ara sí que entén que totes les administracions són Estat i que tots hem de fer pinya si no volem que això s’ensorri de manera inevitable. Contrasta l’actitud de l’actual govern amb la que va tenir l’executiu de Zapatero quan, per salvar els seus números (els de Madrid), carregava contra les altres administracions i deixava de pagar el que devia a Catalunya per fer veure que s’acomplien els compromisos adquirits amb la Unió Europea. També valorem positivament el compromís d’ahir al Congrés del president Rajoy d’’impulsar un fons europeu per lluitar contra la pobresa, tal com li va demanar el president del grup parlamentari de CiU, Josep A. Duran i Lleida.

En qualsevol cas, aquestes notícies les acollim amb satisfacció perquè recullen les nostres propostes i perquè representen un punt d’inflexió en les relacions del govern central amb l’administració catalana. No són més que dos primers passos, però ens poden permetre encarar el futur amb una mica més d’esperança i d’optimisme.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
938
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR