e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Desembre de 2010

“Qualsevol poder, si no es basa en la unió, és feble.” Aquesta frase de De la Fontaine resumeix bé l’objectiu i el missatge que Artur Mas ha ofert als catalans com a eina clau per aixecar el país de la crisi. Tenim clar quin és el nostre programa, també les propostes que aplicarem, així com els esforços que haurem de fer com a govern per fer front a les dificultats, però també sabem que per aixecar Catalunya, per fer la Catalunya millor que proposem i que els catalans han demanat a les urnes, cal l’esforç. I si sabem fer aquest esforç conjunt, podrem abordar el futur amb optimisme malgrat les dificultats actuals.

Per aquest motiu estem oberts a totes les veus i a escoltar totes les propostes. No estem tancats a res ni a ningú. Al contrari, tothom ha de poder sentir-se útil en la reconstrucció que Catalunya necessita. D’aquí la proposta del nostre candidat a la presidència, Artur Mas, en el debat d’investidura d’ahir, a la societat civil, a les institucions que poden i han de tenir molt a dir pel que fa propostes.

Òbviament, aquesta obertura  a la societat no és, ni molt menys, no assumir funcions, o un voler rentar-se les mans. Ans el contrari és un exercici de responsabilitat i una declaració d’humilitat. Necessitem els esforços de tots i cadascun dels catalans i catalanes per aixecar el país.

Tenim tres eixos prioritaris. El primer és afrontar la crisi amb el clar objectiu de reduir l’atur. No podem progressar amb més d’un 17% de la població sense feina. A més de ser econòmicament insostenible, és socialment injust i desmotivador. Cal recuperar milers i milers de persones que volen contribuir a l’economia. La crisi els ha deixat temporalment fora del mercat laboral i ajudar-los és el primer objectiu del futur govern de CiU. Però, ho repeteixo, per aconseguir aquest objectiu, necessitem a tothom. En aquest camp, CiU està oberta a un pacte polític global per fer de la lluita contra la crisi un objectiu de país per damunt dels interessos partidistes.

El segon i fonamental objectiu per assegurar un futur pròsper és millorar la formació dels nostres joves. Tenir més d’un 30% trenta de fracàs escolar hipoteca el futur. No hi ha altre secret per guanyar competitivitat i per garantir el progrés per a la futura generació que millorar la formació dels nostres estudiants. Aquest serà, doncs, el nostre segon gran repte com a govern. Finalment, tenim un tercer i no menys important objectiu: millorar la relació entre Catalunya i la resta de l’Estat. Això passa ineludiblement per millorar el finançament que ara mateix tenim. El dèficit fiscal actual ofega Catalunya i li nega oportunitats que ens permetrien tornar a ser motor i exemple per a la resta de l’economia espanyola. Com en la faula, la gallina dels ous d’or de res serveix si se l’escanya.

Aquests tres eixos -crisi econòmica, educació i una millor relació Catalunya Espanya- són els tres grans reptes que ens hem marcat. La situació es difícil, però volem fer, -amb el sacrifici i esforç de tots- d’aquesta dificultat una oportunitat de futur per construir un país més capaç d’afrontar els reptes de futur.

Deixeu-me aprofitar també aquest espai per desitjar-vos un bon Nadal i un 2011 ple d’èxits amb el convenciment que la unió ens farà més forts i més capaços i ens portarà la  Catalunya millor que tots volem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1426
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR