e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Juny de 2011

Declaracions perilloses

Sense tenir res a veure, aquests dies el sector agrícola català pateix les conseqüències d’informacions sense contrastar sobre la agricultura en general que ha estigmatitzat els productes frescos per les intoxicacions d’Esterichia Colli que s’han desenvolupat a Alemanya. Sense proves, sense mesures i sense contrastar informacions i analítiques s’ha assenyalat el cogombre espanyol, com a responsables de l’epidèmia. Unes acusacions poc versemblants que han fet entrar en una nova crisi a un sector que s’ha distingit per fer les coses bé i que a Catalunya s’ha caracteritzat per innovar i buscar sortides de qualitat als productes de la nostra pagesia. Certament, el mal està fet i ara el que toca es posar-hi remei per minimitzar les pèrdues i sobretot per recuperar la confiança en uns productes de primera qualitat que mai han estat sota sospita.

Per això, avui mateix mantindré una reunió amb els responsables catalans del sector per analitzar la situació i per veure quines són les mesures més eficaces per aturar aquesta crisi i la caiguda en picat de les vendes del sector al mercat europeu. Des del govern de la Generalitat també reclamem la màxima rapidesa, rigor i contundència per reclamar que s’obrin les fronteres que s’han tancat als productes agrícoles dels nostres conreus i que s’exigeixen les indemnitzacions pertinents per la irresponsabilitat alemanya. També demanem que els països que han fet costat a la posició germànica, -Àustria, Bèlgica, Rússia, Finlàndia, Txèquia- obrin fronteres ja que tot apunta a una contaminació en destí i no en origen dels productes. I sobretot, demanem la màxima celeritat perquè es donin els resultats dels anàlisis fets per retornar la confiança a tots els consumidors.

Però ara, mentre esperem que arribin les indemnitzacions i que s’aclareixi l’origen del brot epidèmic, també demano a tothom a que doni un cop de mà a la pagesia catalana incrementant el consum dels productes frescos que ofereixen amb uns nivells de qualitat i de salubritat indubtables i inqüestionables. Si sempre hauríem de mirar d’ajudar més els productors de casa nostra, cal fer-ho ara amb més raó. Europa no és construeix d’aquesta manera. Es construeix des de la solidaritat el rigor i el respecte. I val a dir que en aquesta ocasió no s’ha respectat ni la feina ben feta, ni els legítims interessos dels agricultors espanyols i catalans.

Per això és tant important que no es perllonguin ni els dubtes ni la indefensió del sector agrari. També caldrà que des de Brussel·les es doni una sanció i una indemnització exemplar perquè en el futur qualsevol polític, sigui del país que sigui, i sigui de la tendència que sigui, s’ho pensi molt bé abans de llençar acusacions no contrastades. El govern de la Generalitat, i especialment el seu conseller d’Agricultura, estem al costat del agricultors catalans i sabrem defensar-los davant aquest error. Els pagesos no estaran sols, i malgrat que ningú ha buscat aquesta situació, estic segur que entre tots sabrem superar-la amb èxit. Aquest és el meu compromís com a conseller i aquest serà el meu objectiu immediat amb el convenciment que entre tots ho aconseguirem.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1203
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR