e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Mar de 2014

Contra la pobresa i la desigualtat social

Les conseqüències més dramàtiques de la crisi econòmica que patim, lluny de les xifres macroeconòmiques, les tenim a tocar. Hi ha moltes persones i famílies que han caigut en la pobresa, persones i famílies senceres que s’han trobat a l’atur d’un dia per a l’altre.

I a Unió Democràtica ens sentim especialment preocupats per l’augment de  la pobresa infantil. Els nens i les nenes són, juntament amb altres col·lectius vulnerables, els que ens obliguen a mantenir-nos ferms per dur a terme totes les mesures possibles per revertir la situació generada per la  crisi econòmica i per reforçar la cohesió social.

Per això, des de Unió Democràtica de Catalunya volem impulsar un pacte entre les forces polítiques i agents socials per enfocar el final de la recessió de manera que quan arribi la recuperació econòmica permeti el reequilibri dels que han estat els més castigats per la crisi.

Defensem com a instrument l’economia social, l’economia que està al servei de les persones i no a l’inrevés. La nostra consciència social no pot estar tranquil·la si encara gran quantitat de conciutadans –augmentada ara per la crisi- viu en la pobresa, la indigència o la marginalitat per raons alienes a la seva voluntat.

L’acció pública, sens dubte, ha generat alts nivells de redistribució de renda i ha garantit l’accés dels més desfavorits a moltes prestacions socials abans inaccessibles. Alhora, però, segueixen existint bosses de pobresa i d’exclusió a les quals no hi pot arribar per raons d’eficiència i de manca de recursos i també per una deficient gestió.

Volem i defensem més justícia social, però també volem fer-ho d’una manera sostenible. Per això, el nostre model no és el de l’estat del benestar sinó el de la societat del benestar, on no és l’Estat qui ho garanteix tot, sinó on cadascun dels membres de la comunitat ha d’assumir la seva responsabilitat i esforçar-se per assolir els seus objectius i contribuir al seu progrés. Només amb aquesta consciència social aconseguirem allunyar el malson de la pobresa. Així ho defensarem en el ple monogràfic que comença demà al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
744
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR