e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Octubre de 2011

A les eleccions del 20-N els ciutadans decidiran quin futur volen per als propers quatre anys. A aquestes alçades sembla clar que el que més desitgen és perdre de vista els socialistes del govern, -malgrat no estar massa orgullosos ni d’acord amb el PP-, i arraconar-los amb uns resultats que seran històricament negatius per al PSOE si es compleixen els pronòstics. No ens estranya: Zapatero, el tripartit, i en general la gestió socialista de la crisi, han estat un desastre. Els temps són molt difícils. Però hi ha hagut països que han aplicat les receptes que CiU reclama des de fa quasi quatre anys i que ara es troben en una posició com a mínim més avantatjosa i menys dramàtica que la nostra.

Els catalans tenim més opcions per arribar a un altre tipus de canvi perquè tenim CiU. No és poca cosa poder optar per una opció diferent de la que ens ha dut a la desfeta i que no ha fet res de res per impedir-la. També ens hi juguem alguna cosa més. Malgrat el que diguin Chacón i Rubalcaba i calli el PP, el sistema de finançament que té Catalunya és insuficient i sobretot insolidari amb els catalans. Ja és hora que parlem de solidaritat en ambdós sentits. Catalunya i els catalans ho som i ho hem estat sempre. Però una cosa ben diferent és l’abús a que se’ns ha sotmès. Ha arribat l’hora de deixar de pagar la festa dels altres per simplement finançar les nostres necessitats sense deixar de ser solidaris, però sense abusos.

Aquesta proposta del pacte fiscal no la defensaran ni PP ni PSOE. Es mouen per clientelisme i sempre en surt perjudicada Catalunya. Per això, menteixen quan diuen que la proposta de CiU és nacionalista o exclusivista del catalanisme. El pacte fiscal és una proposta per a tothom que viu a Catalunya i fa us dels serveis que es donen al nostre país.

Però el pacte fiscal, sense ser miraculós, també ens permetrà poder destinar més recursos per generar ocupació i fer front a les despeses de l’Administració. Per això CiU demana que els catalans ens tornin a fer confiança. Amb un bon resultat, Catalunya tindrà força per ser escoltada i per negociar des d’una situació d’igualtat les polítiques econòmiques que s’han de seguir arreu d’Espanya per aconseguir la recuperació econòmica i la generació d’ocupació.

Per això, pels que ja estan tips del socialisme i volen un canvi, però no volen el PP amb majoria –absoluta o no- , sempre els hi queda CiU. De ben segur no hi ha cap altre formació política que pugui defensar els interessos de tots els catalans amb la mateixa voluntat, eficàcia i capacitat, sense servituds de cap mena. Per això, a Catalunya, el 20-N no s’ha de reduir a un càstig al PSOE que ha demostrat la seva ineficàcia al capdavant del govern i a regalar la majoria absoluta a qui silenciós no ha fet res com el PP. El contrapès passa, a Catalunya, per CiU. Com sempre, vostès tenen la paraula.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1103
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR